Training modules/Dealing with online harassment/slides/communication-style/he

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Training modules/Dealing with online harassment/slides/communication-style and the translation is 100% complete.

תקשורת: סגנון תקשורת

תקשורת נאותה עם המדווח על ההטרדה צריכה להתמקד בשני תחומים: ראשית, סגנון תקשורת מתאים, ושני, שיתוף מידע מתאים ושיתוף ציפיות.

אחד מהדברים החשובים ביותר שיש לזכור כאשר אתם מתקשרים עם מישהו שמדווח על הטרדה, הוא שההטרדות נועדו, לפחות על פי התכנון, להפחיד ולהכעיס. כתוצאה מכך, סביר להניח שאתם פונים אל מישהו מפוחד, כועס, כואב, או שילוב של כל השלושה. מדווחים עשויים להיות מודאגים שהם יקבלו תגובה מזלזלת. לא משנה מה התוכן של הדיווח עצמו, אתם יכול ללכת דרך ארוכה במטרה לגרום למדווח להרגיש בטוח יותר ממה שהוא אולי חשש, פשוט על ידי לתקשר עם הנושא, ועם המדווח, עם אמפתיה.

המטרה שלכם בתקשורת אמפתית צריכה להיות לאותת למדווח שאתם מבינים שזה מצב מלחיץ או מפחיד עבורו.

מספר מהדרכים לשדר אמפתיה באות לידי ביטוי במסגרת בחירת המילים והביטויים. נסו להשתמש בשפה המשדרת למדווח דאגה ותשומת לב, כגון:

  • אני מבין, או אשמח אם תעזור לי להבין - תנו למדווח לדעת שאתם לא רק קראתם את המילים שהוא כתב, אלא באמת מנסים להבין את המצב. אם הדיווח הראשוני הוא ברור ויסודי, הראו לו שאתם מבינים את מצבו. אם אתם צריכים לשאול שאלות כדי לקבל מושג טוב יותר על המצב, שאלו אותן בצורה של "אני מבקש להבין", ולא בצורה ספקנית או שמעלה סימן שאלה לגבי הדיווח.
  • זה בטח (מפחיד/פוגע/מרגיז) או אני רואה שאתה (מפוחד/ כואב/נסער) - הקשבה אקטיבית היא מיומנות חשובה במצבים כאלו. התקשורת שלכם כלפי המדווח צריכה להביע שאתם מבינים מדוע הוא מרגיש צורך לפנות אליכם.

הימנעו משימוש במילים וביטויים המעידים על ספקנות או חוסר עניין, כגון:

  • אני לא מסכים - זכרו כי הוא מדווח על המצב כפי שהוא מבין אותו. טענות שליליות ומחלוקות לא יעזרו לכם להבין את המצב טוב יותר, ועשויים לגרום למדווח להאמין שאתם לא כאן כדי לעזור.
  • אנחנו לא יכולים לעשות כלום - בהחלט יהיו מקרים שבהם אתם לא תוכלו לנקוט בפעולה. עם זאת, יש הבדל בין לומר "אנחנו לא יכולים לעשות כלום", ובין להציע עצות או דרכי פעולה חלופיות. גם אם המצב לא מצדיק תשומת לב מנהלית, ייתכן שתוכלו לעזור למדווח עם הצעות לפעולות אחרות, אסטרטגיות תקשורת חדשות, או הפניות לארגוני תמיכה רלוונטים.
  • "לאדם שמואשם בהטרדה יש מוניטין חיובי" - לפעמים למטרידים יש מוניטין חיובי בפרויקטים שלהם, מה שיכול לשמש עבורם כ"מגן" חברתי. אל תעלו חוות דעת על מי שנאשם בהטרדה. במקום זאת, התמקדו בהתנהגות או בפעולות המדווחות.