Jump to content

Confiança i Seguretat/Comitè de Revisió de Casos

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Trust and Safety/Case Review Committee and the translation is 91% complete.
Outdated translations are marked like this.

El Comitè de Revisió de Casos de Confiança i Seguretat revisa les apel·lacions per a accions administratives elegibles per a Confiança i Seguretat. Format per deu voluntaris experimentats de la comunitat Wikimedia, el comitè funcionarà fins que el Codi Universal de Conducta estigui completament operatiu.

Per obtenir informació sobre com apel·lar, consulteu la secció sobre com presentar apel·lacions a continuació.

Propòsit

Vegeu l'estatut del comitè per a una explicació detallada dels seus drets i responsabilitats.

En resum, el Comitè de Revisió de Casos revisa les investigacions de Confiança i Seguretat elegibles que són apel·lades per aquells que originalment van sol·licitar la investigació o aquells que han estat sancionats per aquesta. La funció d'aquest Comitè de Revisió de Casos és protegir els membres de la comunitat de l'aplicació excessivament intrusiva, estricta o laxa de les normes de conducta per part de la Fundació. El comitè determina si els casos es van manejar adequadament o no; no torna a litigar dels casos.

El comitè es va establir amb la previsió que seria substituït per un procés permanent l'1 de juliol de 2021. A mesura que el termini de desenvolupament del CUdC es va ampliar fins al desembre de 2021, els membres del CRC van acordar continuar servint al comitè fins aquest nou termini de desembre.

In December 2021, the Wikimedia Foundation again extended the CRC in its current form until the end of 2022, or whenever a permanent process is ready to supersede it. Five current committee members agreed to stay on the committee, and the Foundation is asking for applicants to fill the remaining committee seats.

With the community ratification of the Universal Code of Conduct Charter in early 2024, no process was included for the governing committee to review Wikimedia Foundation office actions. As a result, the Foundation decided to make the Case Review Committee a permanent volunteer committee, working with Legal and Trust & Safety.

Membres

El Comitè de Revisió de Casos està format per 10 voluntaris amb experiència de la comunitat Wikimedia. Els sol·licitants per al comitè van ser processats i revisats per un petit subconjunt de stewards. Per la seva seguretat, els membres del comitè són anònims, tot i que les seves identitats reals han estat revelades a l'assessor jurídic de la Fundació.

Elegibilitat del cas

Només les persones directament involucrades en un cas poden sol·licitar una revisió, ja sigui com a sol·licitants o com a persones sota investigació. Només els casos dins de l'abast de Confiança i Seguretat sota la política d'acció administrativa de la Fundació són elegibles per a revisió. Si Confiança i Seguretat es nega a investigar un cas i el difereix als processos de la comunitat, no és elegible per a revisió sota aquest procés.

Alguns casos administratius no són elegibles per a revisió. Els casos exclosos són els duts a terme a causa de polítiques legals, reglamentàries, laborals o legals segons el definit pels advocats de la Fundació. Un advocat de la Fundació revisarà cada cas apel·lat abans de lliurar els arxius del cas al comitè. Si un cas cau sota l'exclusió, l'advocat explicarà el motiu al comitè de revisió i el comitè notificarà el sol·licitant de la revisió sobre la limitació. En tots aquests casos, les decisions de la Fundació no estan subjectes a apel·lació i els arxius del cas no es poden compartir per a la seva revisió.

Presentació d'apel·lacions

Les apel·lacions s'enviaran a la següent adreça de correu electrònic:

appeals@wikimedia.org

A l'enviar una apel·lació, si us plau:

  • Afegiu-hi una explicació del motiu pel qual creu que el cas s'hauria d'haver manejat de manera diferent.
  • Sigueu concisos amb la vostra sol·licitud. Els correus electrònics llargs amb informació innecessària faran que sigui més difícil per al comitè processar el cas de manera oportuna.
  • Incloeu el nom dels compte/s subjecte/s a acció administrativa.

El paper del comitè és revisar la idoneïtat d'una acció administrativa; per tant, no es consideraran noves proves en les apel·lacions. No obstant això, certs resultats de l'apel·lació, per exemple, si el comitè torna el cas a Confiança i Seguretat per a una major investigació, podrien estar oberts a noves proves.

Quatre persones tindran accés a aquesta adreça de correu electrònic: tres membres de personal de la Fundació (el gerent jurídic sènior, el vicepresident de Resiliència i Sostenibilitat de la Comunitat i el Facilitador Provisional del Comitè de Revisió de Casos) i el president del Comitè.

Procés de revisió

Els casos apel·lats es gestionaran de la següent manera:

  1. Determinació de l'elegibilitat de l'apel·lació: Es notificarà el sol·licitant de la revisió un cop que l'assessor legal de la Fundació hagi determinat si un cas és elegible per a revisió.
  2. Investigació: Si el cas apel·lat és elegible per a revisió, el president del comitè assignarà cinc membres de comitè per revisar el cas. Després el comitè revisarà el cas durant un període de 14 dies hàbils.
  3. Resultat: El sol·licitant de la revisió serà informat de la decisió del comitè. El comitè no té l'autoritat per emetre sancions per si mateix, però pot revocar les decisions d'accions administratives de la Fundació elegibles quan ho consideri apropiat o enviar un cas a Confiança i Seguretat per a una major investigació.

Vegeu també