Jump to content

UNESCO kihívás

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page UNESCO Challenge and the translation is 45% complete.
Outdated translations are marked like this.
UNESCO Challenge
2017. április 18. - 2017. május 18.
#UNESCO_Challenge

Üdvözlünk a Wikipédia UNESCO Világörökségi helyszínekkel kapcsolatos szócikkíró kihívásán! Ez az első év, amikor fokozottabb figyelmet fordítunk az olyan örökségi helyszínekre, amelyek veszélyben vannak.

  • * Mit?: Ez egy mindenki számára nyitott verseny az UNESCO Világörökségi helyszíneivel kapcsolatban. A most megrendezésre kerülő első kihívás célja az, hogy minél több nyelven új cikkek szülessenek és új fényképek kerüljenek feltöltésre és, hogy tovább bővüljön a Wikipédia képi ábrázolása az örökségi helyszínekkel kapcsolatban, különös tekintettel a veszélyeztetett helyszínekre. A győztesek komoly díjakat vehetnek át.
  • * Mikor: A szócikkíró verseny 2017. április 18-án 00:01-kor indul és 2017. május 18-án 23:59-ig tart. Április 18-a a Világörökség napja.
  • * Hogyan: A verseny egyszerű felépítésű, ami a KISS pontozási rendszerre épül: Részvételeddel pontokat kaphatsz, miközben fejleszted a cikkeket, azzal a céllal, hogy minden résztvevő a lehető legtöbb pontot érje el.
  • * Kik: Bármely nyelven, bárki közreműködhet olyan cikkek írásával, vagy fordításával, melyek az UNESCO Világörökségi helyszíneivel foglalkoznak. Minden bármelyik a Wikimédiához tartozó wikin bejelentkezett Wikipédia szerkesztő részt vehet. Ahhoz, hogy részt vehess e versenyen fel kell iratkoznod a Résztvevők oldalon.
  • * Miért: A verseny az UNESCO, a Wikimedia Sverige (Svéd Wikimédia Egyesület) és a Svéd Nemzeti Örökségi Tanács közös szervezésében valósul meg, a Connected Open Heritage projekt részeként. A világörökségi helyszínek bolygónk legérdekesebb és legfontosabb helyszínei, ezért a Wikipédián nagyobb figyelmet érdemelnek, hogy az emberek minél többet megtudhassanak róluk. A versenyre való felkészülés részeként az UNESCO számos minőségi képet tett közzé ezen helyszínekről, remélve, hogy megfelelően beillesztve e képek jobban fogják illusztrálni az örökségi helyszínek cikkeit.

Nyertesek

A kihívás fődíjainak nyertesei:

Gratulálok mindenkinek!

Contest details
Contest details
Background
Background
Prizes
Prizes
List of articles & Images
List
Participants & Scoring
Participants
Discussion
If you have any questions about this writing challenge, please add them to our talk page.
Log
See the continuously updated log for the event.