Jump to content

UNESCO Challenge

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page UNESCO Challenge and the translation is 10% complete.
Outdated translations are marked like this.
UNESCO Challenge
18 april 2017 - 18 maj 2017
#UNESCO_Challenge

Välkommen till Wikipedia-skrivtävlingen om UNESCOs världsarv! Detta första året sätter vi extra fokus på hotade världsarv.

  • * Vad: Detta är en publik skrivtävling om UNESCOs världsarv. Målet med denna första upplaga är att skapa artiklar och lägga till bilder för att förbättra Wikipedias täckning av världsarven på så många språk som möjligt, speciellt om de som är hotade. Vinnarna får fina priser (inte helt färdigt än).
  • * När: Skrivtävlingen pågår från 00:01 18 april till 23:59 18 maj 2017 (CEST UTC+02:00). Tisdag 18 april är Världsarvsdagen.
  • * Hur: Tävlingen har en enkel struktur, baserat på ett KISS-poängsystem: Du får poäng genom att förbättra artiklar, med målet för varje deltagare att få så många poäng som möjligt.
  • * Vem: Alla kan hjälpa till på valfritt språk och samarbeta med att skriva och/eller översätta artiklar som handlar om UNESCOs världsarv. Alla wikipedianer med konto (på valfri wiki) kan delta. För att delta behöver du bara anmäla dig på deltagarsidan.
  • * Varför: Tävlingen organiseras av UNESCO, Wikimedia Sverige och Riksantikvarieämbetet som en del av projektet Kopplat öppet kulturarv. Världsarven är några av de mest intressanta och viktiga platserna i världen och att ha dem väl beskrivna i Wikipedia är viktigt för att folk ska kunna lära sig om dem. Som en del av förberedelserna för tävlingen har UNESCO släppt en underbar samling bilder på Wikimedia Commons som vi hoppas kommer till god användning för att illustrera världsarven.

Winners

The winners of the main prizes in the Challenge are:

Congratulations to all of you!

Contest details
Contest details
Background
Background
Prizes
Prizes
List of articles & Images
List
Participants & Scoring
Participants
Discussion
If you have any questions about this writing challenge, please add them to our talk page.
Log
See the continuously updated log for the event.