Jump to content

Sfida UNESCO

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page UNESCO Challenge and the translation is 10% complete.
Outdated translations are marked like this.
UNESCO Challenge
18 prill 2017 - 18 maj 2017
#UNESCO_Challenge

Mirësevini në sfidën e shkrimit të Wikipedia rreth vendeve të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s! Këtë vit për herë të parë ne kemi vënë një fokus shtesë në vendet që janë në rrezik.

  • * Çfarë: Ky është një konkurs publik për shkrimin e artikujve rreth vendeve të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s. Qëllimi i këtij edicioni të parë është të krijohen artikuj dhe shtohen fotografi për të përmirësuar mbulimin në Wikipedia të vendeve në sa më shumë gjuhë që është e mundur, e veçanërisht për ato vende që janë në rrezik. Fituesit do të marrin shpërblime të mëdha (ende për tu finalizuar).
  • * Kur: Sfida e shkrimit do të zgjasë nga 00:01 18 prill deri më 23:59 18 maj 2017 (CEST UTC+02:00). E martë, 18 prill, është Dita e Trashëgimisë Botërore.
  • * Si: Konkursi është i thjeshtë në strukturë, i bazuar në sistemin e pikëve KISS: Ju merrni pikë duke përmirësuar artikujt, me qëllim që secili pjesëmarrës të fitojë sa më shumë pikë që të jetë e mundur.
  • * Kush: Gjithkush mund të ndihmojë në çdo gjuhë duke bashkëpunuar në shkrimin dhe/ose përkthimin e artikujve që lidhen me vendet e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s. Çdo Wikipedian me një llogari me emër (në çdo wiki) mund të marrë pjesë. Për të marrë pjesë ju duhet vetëm të regjistroheni në seksionin e Pjesëmarrësve.
  • * Pse: Konkursi është organizuar nga UNESCO, Wikimedia Suedi dhe Bordi Kombëtar i Trashëgimisë Suedeze si pjesë e projektit Connected Open Heritage. Vendet e Trashëgimisë Botërore tregojnë disa nga vendet më interesante dhe më të rëndësishme në botë dhe që ato të përshkruhen në artikujt e Wikipedia është e rëndësishme për të siguruar që njerëzit të mësojnë rreth tyre. Si pjesë e përgatitjeve për konkursin, UNESCO ka lëshuar një koleksion të mrekullueshëm të imazheve në Wikimedia Commons që shpresojmë se do të jetë në dobi për të ilustruar këto vendet.

Winners

The winners of the main prizes in the Challenge are:

Congratulations to all of you!

Contest details
Contest details
Background
Background
Prizes
Prizes
List of articles & Images
List
Participants & Scoring
Participants
Discussion
If you have any questions about this writing challenge, please add them to our talk page.
Log
See the continuously updated log for the event.