Jump to content

Univerzalni kodeks ponašanja/Smernice za sprovođenje/Glasanje/Objava

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Universal Code of Conduct/Enforcement guidelines/Voting/Announcement and the translation is 100% complete.

Ne zaboravite da učestvujete u razgovorima o UCoC-u i glasanju za ratifikaciju!

Ova poruka je dostupna na drugim jezicima na stranici Meta-wiki.

Zdravo svima,

Glasanje putem SecurePoll sistema, koje će se održati od 7. do 21. marta 2022, zakazano je kao deo procesa ratifikacije Smernica za sprovođenje Univerzalnog kodeksa ponašanja (UCoC). Birači sa pravom glasa su pozvani da odgovore na izborno pitanje i podele komentare. Pročitajte informacije za birače i detalje o biračkom pravu. Tokom izbornog procesa, birači će odgovarati na pitanje da li podržavaju sprovođenje Univerzalnog kodeksa ponašanja na osnovu predloženih Smernica.

Univerzalni kodeks ponašanja (UCoC) predstavlja polaznu osnovu prihvatljivog ponašanja za ceo pokret. Revidirane Smernice za sprovođenje su objavljene 24. januara 2022. kao predloženi način primene ovog akta u celom pokretu. Saopštenje Odbora Fondacije Wikimedia poziva na proces ratifikacije u kojem će birači sa pravom glasa imati priliku da se glasanjem izjasne da li podržavaju ili se protive usvajanju Smernica za sprovođenje UCoC. Članovi Wikimedia zajednice pozvani su da prevedu i podele važne informacije. Za više informacija o UCoC-u, pogledajte stranicu projekta i često postavljana pitanja na Meta-Wiki.

Planirani su događaji na kojima možete saznati više i razgovarati:

Svoje komentare možete da ostavite na Meta-viki stranicama za razgovor na bilo kom jeziku. Takođe možete kontaktirati bilo koji tim putem e-pošte: msg(_AT_)wikimedia.org or ucocproject(_AT_)wikimedia.org

Srdačno,

Tim za Strategiju i upravljanje pokretom
Fondacija Wikimedia