Jump to content

Универзални кодекс понашања/Смернице за спровођење/Гласање/Објава

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Universal Code of Conduct/Enforcement guidelines/Voting/Announcement and the translation is 100% complete.

Не заборавите да учествујете у разговорима УЦоЦ и гласању за ратификацију!

Ова порука је преведена на друге језике и доступна је на страници Мета-вики.

Здраво свима,

Гласање путем SecurePoll система, које ће се одржати од 7. до 21. марта 2022, заказано је као део процеса ратификације Смерница за спровођење Универзалног кодекса понашања (УЦоЦ). Бирачи са правом гласа су позвани да одговоре на изборно питање и поделе коментаре. Прочитајте информације за бираче и детаље о бирачком праву. Током изборног процеса, бирачи ће одговарати на питање да ли подржавају спровођење Универзалног кодекса понашања на основу предложених Смерница.

Универзални кодекс понашања (УЦоЦ) представља полазну основу прихватљивог понашања за цео покрет. Ревидиране Смернице за спровођење су објављене 24. јануара 2022. као предложени начин примене овог акта у целом покрету. Саопштење Одбора Фондације Викимедиа позива на процес ратификације у којем ће бирачи са правом гласа имати прилику да се гласањем изјасне да ли подржавају или се противе усвајању Смерница за спровођење УЦоЦ. Чланови Wикимедиа заједнице позвани су да преведу и поделе важне информације. За више информација о УЦоЦ-у, погледајте страницу пројекта и често постављана питања на Мета-Вики.

Планирани су догађаји на којима се може разговарати и сазнати више:

Своје коментаре можете да оставите на Мета-вики страницама за разговор на било ком језику. Такође можете контактирати било који тим путем е-поште: msg(_AT_)wikimedia.org или ucocproject(_AT_)wikimedia.org

С поштовањем,

Тим за стратегију и управљање покретом
Фондација Викимедија