User:CKoerner (WMF)/Enable Hovercards/hu

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page User:CKoerner (WMF)/Enable Hovercards and the translation is 50% complete.

Please only translate the following short sentences into the language specified. They'll be added to the common message below when posted on the specific language projects.

During the 2015 test on the Catalan Wikipedia, 76% of respondents either Agreed or Strongly Agreed that Page Previews were useful.

For the 2015 test on the Greek Wikipedia, 79% of respondents either Agreed or Strongly Agreed that Page Previews were easy to use.

During the A/B test, Russian Wikipedia readers used Page Previews with a frequency of 1.43 cards per page (the highest of any tested Wikipedia) and disabled the feature at the almost-negligible rate of 0.016%; indicating that readers enjoyed using the feature.

During the A/B test, Italian Wikipedia readers used Page Previews with a frequency of 0.89 cards per page and disabled the feature at a very low rate - 0.034%, indicating that readers enjoyed using the feature.

Az A/B teszt alatt átlagosan oldalanként 0,65 kártyát néztek meg, és csak az esetek 0,023%-ában kapcsolták ki, ami arra utal, hogy az olvasók szerették az eszközt.

Információs kártyák

Üdv,

A Wikimédia Alapítvány Reading Web csapata elvégezett egy sor kvanitatív és kvalitatív tesztet az információs kártyák használhatóságáról, és ez alapján szeretné bekapcsolni ezt az eszközt ezen a wikin. <insert local stat from above here>

Az információs kártyák a szócikkek kivonatai, amik megjeleníthetőek a szócikkekre mutató hivatkozások fölött; így gyors képet lehet kapni róluk anélkül, hogy el kéne hagyni az éppen olvasott szócikket. A csapat a közelmúltban frissítette az eszközhöz tartozó kódot, és kijavította a jelentős hibákat. Egy sor kvalitatív és kvantitatív tesztet is elvégeztünk, bíztató eredménnyel. Néhány részlet:

  • A katalán és görög teszt során a résztvevők 79%-a egyetértett vagy teljesen egyetértett azzal, hogy az információs kártyák könnyen használhatóak, és 76% azzal, hogy hasznosak voltak a számukra.
  • Az olvasók átlagosan 0,99 kártyát néznek meg látogatásonként, összességében 31%-kal növelve a megtekintett lapok számát.
  • Nagyon kevesen kapcsolták ki az eszközt; magyar olvasók 0,2%-a, az olaszok 0,034%-a és az oroszok 0,016%-a kattintott a kikapcsoló menüt rejtő fogaskerék ikonra, és ennél is kevesebben használták azt.
  • A kvalitatív vizsgálatainkban 15-ből 13 résztvevő adott pozitív visszajelzést.

A csapat ez alapján javasolja az információs kártyák alapértelmezett bekapcsolását a be nem jelentkezett olvasóknak. A bejelentkezett felhasználóknak alapból kikapcsolva marad, de a Speciális:Beállításaim lapon ez megváltoztatható. (Ha a Látszert használod, előbb ki kell kapcsolnod azt; a két eszköz nem kompatibilis.) Az információs kártyák jelenleg a béta funkcióknál kapcsolhatóak be.

Ha többet szeretnél megtudni, olvasd el az eszköz ismertetését, illetve a részletes specifikációt.

Ha kérdéseid vagy aggályaid vannak, kérlek oszd meg velünk és válaszolni fogunk. Ha nem merül fel jelentős probléma, 2017 elején készen fogunk állni az eszköz bekapcsolására.

Köszönjük.