Jump to content

User:MIskander-WMF/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page User:MIskander-WMF and the translation is 100% complete.
Maryana Iskander
Maryana Iskander
Algemeen Directeur, Wikimedia Foundation

Over mij

Ik ben de Chief Executive Officer (CEO) van de Wikimedia Foundation na een decennium als CEO van Harambee Youth Employment Accelerator, een non-profit sociale onderneming die zich richt op het bouwen van Afrikaanse oplossingen om de wereldwijde crisis van jeugdwerkloosheid aan te pakken. Ik heb ook gewerkt als Chief Operating Officer van Planned Parenthood Federation of America, een door vrijwilligers geleide sociale beweging.

Ik ben geboren in Caïro, Egypte, voordat ik met mijn ouders naar de Verenigde Staten emigreerde. Sindsdien heb ik in de VS en Europa gewoond en gestudeerd voordat ik mij in Zuid-Afrika vestigde.

Mijn carrière is gevormd door werk dat mensen, impact en technologie combineert om barrières te breken en toegang tot kansen te vergroten.

Mijn werk

Ik ben sinds januari 2022 bij de Wikimedia Foundation omdat ik geïnspireerd was door de missie van deze beweging om de som van alle kennis voor alle mensen te creëren. Ik geloof dat de missie en het werk van Wikimedia nog nooit zo dringend nodig waren in de wereld.

Als CEO is mijn rol een van leiderschap en ondersteuning. Niemand van ons kan grote dingen alleen aanpakken en ik heb uit eerste hand ervaren dat gedistribueerde leiderschapsmodellen meer kunnen bereiken dan een groep mensen alleen kan doen. Ik zal samen werken aan onze missie.

Als u vragen heeft, mijn team controleert periodiek mijn discussiepagina. U kunt me ook per e-mail bereiken.

Disclaimer: ik werk voor of lever diensten aan de Wikimedia Foundation en met dit account doe ik bewerkingen of geef ik verklaringen in die rol. De Foundation verifieert echter niet al mijn activiteiten en dus zijn de bewerkingen, verklaringen en andere bijdragen die gedaan worden met dit account mogelijk niet de standpunten van de Foundation.