Wikimedia Foundation Chief Executive Officer/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation Chief Executive Officer and the translation is 100% complete.
Wilt u helpen vertalen? Vertaal de ontbrekende berichten.
Wikimedia Foundation Chief Executive Officer
Maryana Iskander, Chief Executive Officer van de Wikimedia Foundation
De Chief Executive Officer is de senior staffunctionaris van de Wikimedia Foundation, die toezicht houdt op de activiteiten van de Foundation en haar professionele staf. De CEO rapporteert aan de Raad van Bestuur. Maryana Iskander is op 3 januari 2022 in die functie in dienst getreden.
Maryana Iskander werd de CEO van de Wikimedia Foundation na een decennium als CEO van Harambee Youth Employment Accelerator, een sociale onderneming zonder winstoogmerk die zich richt op het bouwen van Afrikaanse oplossingen om de wereldwijde crisis van jeugdwerkloosheid aan te pakken. Ze heeft ook gediend als Chief Operating Officer van Planned Parenthood Federation of America, een door vrijwilligers geleide sociale beweging.

Maryana is geboren in Caïro, Egypte, voordat ze met haar ouders emigreerde naar de Verenigde Staten. Sindsdien heeft ze gewoond en gestudeerd in de Verenigde Staten en Europa voordat zij zich vestigde in Zuid-Afrika.

Haar carrière is gevormd door werk dat mensen, impact en technologie combineert om barrières te breken en toegang tot kansen te vergroten.

Verantwoordelijkheden

Beschrijving van de baan

De functie is om de zakelijke kant van de Wikimedia Foundation te leiden om middelen te bieden om de projecten aan de gang te houden. De CEO zal voor het grootste deel niet betrokken zijn bij de werking van de gemeenschap bij individuele projecten.

Betrokkenheid gemeenschap

Zie ook: CEO Updates en CEO Presentaties

Om de besluitvorming van de CEO te helpen informeren, nemen ze vaak deel aan gemeenschapsevenementen, organiseren ze spreekuren en sturen ze updates naar de gemeenschappen over hun activiteiten en de activiteiten van de Wikimedia Foundation.

Publieke betrokkenheid

CEO Presentatie

Als de belangrijkste vertegenwoordiger van het personeel voor het bredere publiek wordt de CEO vaak gevraagd deel te nemen aan en soms te spreken bij evenementen die door externe organisaties worden gehouden.

Geschiedenis

CEO Geschiedenis

De functie werd in 2006 gecreëerd toen de werklast van de Wikimedia Foundation toenam en er een groeiende staf nodig was om de vrijwillige Raad van Toezicht te ondersteunen.

Zie ook