Jump to content

Изборна комисија на Фондацијата Викимедија/Номинации/2023/Соопштение — нови членови

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Соопштение за новите членови на Изборната комисија

Поракава можете да ја најдете преведена на други јазици на Мета.

Здраво,

Со задоволство ви ги соопштуваме новите членови и советници на Изборната комисија. Комисијата помага во осмислувањето и спроведувањето на постапката за избирање на членови на Одборот на доверители од страна на заедницата и подружниците. По отворената постапка за номинација, најпогодните кандидати зразговараа со Одборот и четворица од нив беа поканети да стапат во Изборната комисија. Четворица други беа поканети да учествуваат како советници.

Им благодариме на сите членови на заедницата кои ги поднесоа нивните имиња за разгледување. Се надеваме на успешна работа со Изборната комисија во блиска иднина.

Во име на Одборот на доверители на Фондацијата Викимедија,