Høydepunkter fra Wikimedia, desember 2011

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Highlights, December 2011 and the translation is 100% complete.

Høydepunkter fra Wikimedia Foundations rapport og Wikimedias tekniske avdelings rapport for desember 2011, med et utvalg av andre viktige hendelser fra Wikimedia-bevegelsen

Høydepunkter fra Wikimedia foundation

Wikitekst (høyre) og hvordan det vises i den visuelle redigeringen (venstre)

Prototyp for visuell redigering

Teamet som utvikler visuell redigering for Wikipedia og våre andre prosjekter presenterte en prototyp for testing 13. desember. Utviklingen av dette har vært en av Wikimedia Foundations høyeste prioriteringer i årsplanen for 2011–2012. Wikitekst er en betydelig barriere som forhindrer mange i å bidra, og håpet er at visuell redigering vil gjøre det enklere å bidra.

http://blog.wikimedia.org/2011/12/13/help-test-the-first-visual-editor-developer-prototype/

Innsamlingsaksjonen blir ferdig med rekordmange donasjoner

Bidragsyteren dr. Sengai Podhuvan fra Wikipedia på tamilsk blir intervjuet av Victor Grigas for en appell til innsamlingsaksjonen

Den årlige innsamlingsaksjonen for 2011 ble avsluttet 1. januar 2012, og samlet inn rekordhøye 20 millioner dollar fra mer enn én million donorer fra nesten alle verdens land. Årets kampanje fremhevet ansatte og frivillige som hjelper til å lage Wikipedia. Den inneholdt appeller fra frivillige bidragsytere fra land som Argintina, Brasil, India, Kenya, Storbritannia og USA i aldre fra 18 til 76.

https://blog.wikimedia.org/2012/01/02/wikimedia-fundraiser-concludes-with-record-breaking-donations/

WMFs årsrapport 2010–2011

Årsrapport utgitt, for første gang med oversettelser

Wikimedia Foundations siste årsrapport ble postet i PDF- og wikiformat i midten av desember. Årets rapport fokuserer på WMFs strategiske tiltak: å støtte vekst i India, utvidelse av mobil rekkevidde, forbedring og forenkling av programvaren, og å bygge ut vårt globale utdanningsprogram. Rapporten fremhever også prestasjoner fra nettsamfunnet vårt i løpet av året, og har en midtsideartikkel om opprettelsen av artikkelen om Den arabiske våren på Wikipedia. For første gang hadde vi sammendragsversjoner på sju språk.

http://blog.wikimedia.org/2011/12/17/our-latest-annual-report-how-the-world-tells-its-story/

Samarbeidskladd av oppdatering av bruksvilkårene fullført

Etter mer enn 120 dager er kommentarperioden for de foreslåtte bruksvilkårene ferdig, med sterk og effektiv deltakelse av nettsamfunnet. Se den nåværende utgaven av de foreslåtte bruksvilkårene og den omfattende diskusjonen.

http://blog.wikimedia.org/2011/12/31/terms-of-use/

Data og trender

Globale unike besøkende for november:

474 millioner (ned 0,4 % fra oktober; opp 15,6 % fra i fjor)
(comScore-data for alle Wikimedia-prosjekter; comScore vil slippe data fra desember senere i januar)

Sideforespørsler for desember:

16,3 milliarder (ned 6,2 % fra november; opp 17,1 % fra i fjor)
(estimat fra serverloggdata, alle Wikimedia-prosjekter inkludert mobildata)

Aktive registrerte brukere for november 2011 (fem eller flere redigeringer per måned):

83 444 (ned 1,2 % fra oktober / data fra november 2010 utilgjengelig på nåværende tidspunkt)
(Databasedata, alle Wikimedia-prosjekter utenom Wikimedia Commons)

Rapportkort for november 2011: http://stats.wikimedia.org/reportcard/RC_2011_11_detailed.html

Dette rapportkortet er i ferd med å omformes som et kontrollpanel med flere funksjoner (inkludert diverse statistisk data og trender for Wikimedia-prosjekter)

Økonomi

(Økonomisk informasjon er kun tilgjengelig for november 2011 når denne rapporten skrives.)

All økonomisk informasjon som oppgis er for perioden 1. juli 2011 – 30. november 2011.

Inntekter: 14,5 millioner USD

Utgifter:

  • Tekonologigruppen: 3 916 000 USD
  • Nettsamfunns- og innsamlingsgruppen: 1 732 000 USD
  • Global utvikling-gruppen: 1 454 000 USD
  • Styringsgruppen: 406 000 USD
  • Økonomi/juss/HR/administrativia: 2 419 000 USD

Utgifter totalt: 9 927 000 USD

Totalt overskudd/(tap): 4 573 000 USD

Inntektene var foran skjema på grunn av bevilgninger på 2,8 millioner USD og ekstra donasjoner foran skjema på 2,1 millioner USD.

Utgiftene var etter skjema med 9,9 millioner USD, mot 11,6 millioner USD planlagte utgifter. Utgiftene var lavere på grunn av færre utgifter enn planlagt innen kapitalforbruk, bevilgninger til lokalavdelinger, rekrutteringskostnader og andre aktiviteter.

22,8 millioner USD i beholdning, hvilket holder til tolv måneder på nåværende utgiftsnivå, og ti måneder ifølge årsplanen.

Andre høydepunkter fra bevegelsen

Vinterbilde av Chiajna-klostere vinner Wiki Loves Monuments

Et bilde av Chiajna-klosteret tatt av Mihai Petre ved utkanten av București er vinneren av konkurransen Wiki Loves Monuments i 2011. I september ble deltakere i 18 europeiske land bedt om å laste opp bilder av deres lands kulturarv til Wikimedia Commons, hvilket resulterte i mer enn 165 000 bidrag fra mer enn 5 000 brukere, de fleste av dem nykommere. En europeisk jury kåret vinnerbidraget blant 169 finalister.

Den tyske lokalavdelingen kunngjør vinnere av konkurranse om fri kunnskap

Wikimedia Deutschland har kunngjort resultatene av den andre utgaven av konkurransen «WissensWert», som støtter prosjekter som fremmer fri kunnskap med opp til 5000 euro. De fem vinnerne vil jobbe med å importere media fra åpne vitenskapstidsskrift til Wikimedia Commons; visning av historiske kart i OpenStreetMap; et spill for å utforske Wikimedia Commons og andre ressurser for fritt innhold; en plattform for deling av menneskelig geninformasjon; og undertekster for lærerike YouTube-videoer.

GLAMcamp Amsterdam diskuterer kulturelt samarbeid

Seminaret GLAMcamp Amsterdam fant sted fra 2. til 4. desember ved MediaMatic Lab i Amsterdam, med Wikimedia Nederland som vertskap. Wikimedianere fra 21 forskjellige land som er aktive innen samarbeid med kulturelle institusjoner (gallerier, biblioteker, arkiver og museer – «GLAM») samlet seg og møtte representanter fra slike institusjoner. En oversikt over emner som ble dekket finnes på «This Month in GLAM».