Wikimedia-hovedpunkter, december 2011

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Highlights, December 2011 and the translation is 100% complete.

Hovedpunkter fra Wikimedia Foundations månedsrapport og Wikimedias tekniske rapport for december 2011 med et udvalg af andre betydningsfulde hændelser i Wikimedia-bevægelsen

Hovedpunkter fra Wikimedia Foundation

Wikitext (til højre) og dens udseende i Visual Editor (til venstre)

Prototype af Visual editor

Holdet, som udvikler en Visual Editor for Wikipedia og vore andre projekter, fremviste en første prototype til test den 13. december. Udviklingsprojektet har været en af Foundations topprioriteter i henhold til årsplanen 2011–2012. Wiki-kode er en betragtelig hindring, som gør det vanskeligt for mange at bidrage, og håbet er, at denne Visual Editor vil lette redigering.

http://blog.wikimedia.org/2011/12/13/help-test-the-first-visual-editor-developer-prototype/

Indsamlingen slutter med rekordbidrag

Bidragsyderen Dr. Sengai Podhuvan fra den tamilske Wikipedia interviewes af Victor Grigas om sin brugerhistorie til brug for indsamlingen.

Den årlige indsamling i 2011 sluttede den 1. januar 2012 og indbragte et rekordbeløb på 20 mill. USD fra mere end en million bidragsydere fra næsten ethvert land i verden. Dette års kampagne satte fokus på medarbejdere og frivillige, som hjælper til med at skabe Wikipedia. Den viste historier om frivillige bidragsydere i lande som Argentina, Brazilien, Indien, Kenya, Storbritannien og USA, med en alder der varierede fra 18 til 76.

https://blog.wikimedia.org/2012/01/02/wikimedia-fundraiser-concludes-with-record-breaking-donations/

WMF's årsrapport 2010–2011

Årsrapporten udgivet, for første gang med oversættelser

Wikimedia Foundations seneste årsrapport blev fremlagt i midten af december i både PDF- og wikiformat . Dette års rapport fokuserer på Foundations vigtige strategiske bestræbelser: At støtte væksten i Indien, at udvide vores mobile support, forbedre og forenkle vores software samt udbygge vores globale uddannelsesprogram. Rapporten fremhæver desuden opnåede resultater inden for vores fællesskab i løbet af det seneste regnskabsår og indeholder en artilkel om skabelsesprocessen omkring artiklen om det arabiske forår på den engelske Wikipedia. For første gang har vi fremstillet sammendrag af rapporten på syv sprog.

http://blog.wikimedia.org/2011/12/17/our-latest-annual-report-how-the-world-tells-its-story/

Samarbejdsprocessen om et udkast til ny "Terms of Use" er afsluttet

Efter mere end 120 dage slutter kommentarperioden omkring den foreslåede brugeraftale efter en stærk og effektiv deltagelse fra fællesskabet. Se den nuværende version af den forslåede brugeraftale og den omfattende diskussion.

http://blog.wikimedia.org/2011/12/31/terms-of-use/

Data og trends

Globalt antal enkeltbesøg for november:

474 millioner (– 0,4 % sammenlignet med oktober; + 15,6 % sammenlignet med foregående år)
(data fra comScore for alle Wikimedia Foundations projekter; comScore vil frigive data for november senere i december)

Sidevisninger for oktober:

16,3 milliarder (– 6,2 % sammenlignet med november; + 17,1 % sammenlignet med foregående år)
(Skøn ud fra data fra serverloggen, alle Wikimedia Foundations projekter inklusive mobil adgang)

Aktive registrerede skribenter for november 2011 (>= 5 redigeringer/måned):

83,444 (– 1,2 % sammenlignet med oktober / sammenligningsdata for november 2011 ikke til rådighed i øjeblikket)
(Database data, alle Wikimedia Foundations projekter undtagen Wikimedia Commons)

"Report Card" for november 2011: http://stats.wikimedia.org/reportcard//RC_2011_11_detailed.html

"Report card" omlægges i øjeblikket til et dashboard med mere fuldstændig funktionalitet (opstilling af forskellige samlede statistiske oplysninger og trends for WMF-projekter).

Regnskaber

(Regnskabsoplysninger er ved denne rapports udgivelse kun til rådighed for november 2011.)

Alle anførte regnskabsoplysninger dækker perioden 1. juli – 30. november 2011.

Indtægter: $ 14,5 millioner

Udgifter:

  • Teknologigruppen: $ 3.916.000
  • Fællesskabs-/indsamlingsgruppen: $ 1.732.080
  • Global Development gruppen: $ 1.454.000
  • Ledergruppen: $ 406.000
  • Regnskabs-/jura-/personale-/administrationsgruppen: $ 2.419.000

Udgifter i alt $ 9.927.000

Samlet overskud/(tab): $ 4.573.000

Indtægterne oversteg det planlagte som følge af donationer på $ 2,8 millioner og yderligere donationer ud over det budgetterede på $ 2,1 millioner.

Udgifterne var mindre end budgetteret, $ 9,9 millioner mod budgetteret $ 11,6 millioner på grund af lavere kapitaludgifter samt mindre bidrag til chapters, rekrutteringsudgifter og andre aktiviteter.

Likvide midler udgør $ 22,8 millioner, hvilket ved det nuværende udgiftsniveau svarer til tolv måneders drift og til ti måneders drift i henhold til årsplanens forudsætninger.

Andre hovedpunkter fra bevægelsen

Vinterbillede af Chiajna Klosteret vinder Wiki Loves Monuments

Et fotografi af Mihai Petre fra Chiajna-klosteret i udkanten af Bukarest blev vinder af Wiki Loves Monuments-konkurrencen 2011. I løbet af september var deltagere fra 18 europæiske lande indbudt til at lægge fotografier af deres lands kulturarv op på Wikimedia Commons, hvilket resulterede i over 165.000 bidrag fra mere end 5000 brugere, hvoraf de fleste var nytilkomne til projektet. En europæiske jury valgte vinderen blandt 169 finalister.

Den tyske lokalafdeling offentliggør vinderne af "fri viden-konkurrencen"

Wikimedia Tyskland har annonceret resultaterne af den anden "Wissenwert"-konkurrence, som støtter projekter, der fremmer fri viden, med op til 5.000 Euro. De fem vindere vil arbejde på import af medier fra frit tilgængelige videnskabelige tidsskrifter til Wikimedia Commons, visning af historiske kort i OpenStreetMap, et spil til udforskning af Wikimedia Commons og andre ressourcer med frit indhold, en platform til deling af menneskets genetiske information og endelig undertekster til YouTube-videoer med uddannelsesmæssigt sigte.

GLAMcamp Amsterdam diskuterer kulturelle samarbejder

Fra 2. december til 4. december fandt GLAMcamp Amsterdam workshoppen sted ved MediaMatic Lab, Amsterdam, arrangeret af Wikimedia Nederlands. Wikimedianere fra 21 forskellige lande, som er aktive omkring kontakt med kulturelle institutioner (gallerier, biblioteker, arkiver og museer - "GLAMs") mødtes med representanter fra sådanne institutioner. Em oversigt over de behandlede emner findes på "GLAM i denne måned" ("This Month in GLAM").