Jump to content

Høydepunkter fra Wikimedia, februar 2015

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Highlights, February 2015 and the translation is 100% complete.

Her er høydepunktene fra Wikimedia bloggen i februar 2015. De dekker utvalgte aktiviteter og hendelser hos WMF og andre av WMs undergrupper.

Love on the Wikis

Lead image
3D Love: Denne matematisk definerte hjerteformen er en av flere måter å uttrykke kjærlighet på på Wikimedias nettsteder.
Photo By Chiph588, CC0
.
Før årets valentinsdag, ba vi Wikimedianere om å dele deres favorittartikler eller bilder om kjærlighet fra Wikipedia og søsterprosjektene. Sammen fikk vi fram et bredt spekter av innsiktsfulle artikler, bilder, videoer, lyder, sitater og nettsteder som sammen beskriver kjærlighetens former slik de fremstår på våre wikier: fra platonisk, søsken-(broderlig), guddommelig eller romantisk kjærlighet.

A WikiLove story (En WikiLove-historie).

Lead image
Avner og Darya forelsket seg mens de var på tur i Israel sammen med andre wikipedianere. Her er de på Mount Eitan.
Photo by Deror Avi, CC-BY-SA 4.0

Wikipedianerne Avner og Darya forelsket seg mens de var på dugnad for Wikimedia Israel. De ble forlovet kort tid etter, takket være en felles lidenskap for kunnskap. Deres rørende kjærlighetshistorie ble publisert på Valentinsdagen.

Hvem lenker til Wikipedia?

Lead image

Her er de høyest rangerte websidene som lenker til Wikipedia, basert på lenkevolum for alle WM-språk og alle disses toppdomener.
Graph by Gianluca Demartini, CC-BY-SA 4.0

For å finne ut nærmere om hvem som lenker til Wikipedia, analyserte et forskerteam fra University of Sheffield strukturen av lenker som leder til WP-sider fra eksterne nettsteder, spesielt fokusert på hvilke toppnivå-domener som dominerer lenkevolumet til hvert Wikipediaspråk.

Hva er Wikipedia Zero? (VIDEO)

Hva er Wikipedia Zero? Denne korte videoen forklarer Wikipedia Zero programmet på under to minutter. Du kan også se den Vimeo.com her og YouTube.com her.
Video by Victor Grigas (WMF), CC-BY-SA 3.0

Lær hvordan mobilopperatørene avstår fra dataprising for tilgang til Wikipedia rundt om i verden.

Her er en kort video som viser dette.

Delta i "Wikimedia strategy consultation"

Lead image
Wikimediabevegelsen fungerer fordi den bringer sammen mange forskjellige perspektiver for å løse komplekse problemer. Wikimedia Foundation inviterte til en gjesteside for å konsultere samfunnet med tanke på bevegelsens strategi.
Group photo of Wikimania 2014 participants by Ralf Roletschek, licensed under CC-BY-SA 3.0

Foundation inviterte til en toukers konsultasjon for å diskutere Wikimedias framtid. Onlinediskusjonen var svært produktiv og vil bidra til å forme organisasjonens videre utikling.

"Black History Month" edit-a-thons håndterer Wikipedia’s multikulturelle gap

Gruppe som redigerer Wikipedia i Schomburg Center i New York City
I løpet av "Black History Month" ble der skrevet mange nye artikler om svart kultur i edit-a-thons over hele USA slik som dette fra "BlackLivesMatter"- arrangementet ved Schomburg Center i New York City.
Photo by Terrence Jennings, CC BY-SA 4.0

Edit-a-thons fant sted over hele the United States i februar 2015, for å ære svart historie og fylle ut mulyikulturelle gap i Wikipedia. Mange nye artikler om svartes historie og kulturer ble laget som følge av dette initiativet.

Wiki Loves Africa fotokonkurransens vinnerbilder offentliggjøres


En tallerken koshary, Den mest populære matretten i Egypt. Dette bildet ble tatt for "Wiki Loves Africa Cuisine", en fotokonkurranse om afrikansk mat.
Photo by Dina Said, CC BY-SA 4.0

"Wiki Loves Africa" fotokonkurransen om "Cuisine" (tilberedning og servering av mat) resulterte i over 6,000 opplatinger av filer til Commons. Se de juryerte prisvinnerne.

Andrew Sherman, Digital Communications Intern, Wikimedia Foundation