Википедија 20

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Wikipedia 20 and the translation is 80% complete.
Outdated translations are marked like this.
Wiki letter w cropped.svg
052

Дена до „Википедија 20“

Сакате да помогнете? Преведете ги отсутните пораки.
Other languages:
Bahasa Melayu • ‎Deutsch • ‎English • ‎Kinyarwanda • ‎Zazaki • ‎dansk • ‎français • ‎hrvatski • ‎português do Brasil • ‎suomi • ‎svenska • ‎беларуская (тарашкевіца)‎ • ‎македонски • ‎русский • ‎العربية • ‎বাংলা • ‎ไทย
Википедија полни 20 години на 15 јануари 2021 г.

Оваа страница Википедија 20 на Мета е почетна рамка која би ѝ послужила на глобалната Википедиина заедница како поаѓалиште за усогласување на активностите поврзани со 20-годишнината на Википедија. Го прославуваме тоа што го остваривме со Википедија како човештво, и тоа што само човештвото може да го одржи и развива ова дело. Прославуваме 20 години за човештвото!

Овој простор служи како:

Пронајдете настан во ваша близина

Central America - North America - Latin America - Africa - Asia - Australia - Europe - Global eventsEurope


Armenia

Belarus

Georgia

Malta

Portugal

Russia


Asia


China

JapanAfrica


DRCongo

Guinea

Nigeria

Tunisia
AustraliaNorth AmericaLatin America


Brasil


Global events


  • Wiki 20 Countdown, livestream series leading up to 20th anniversary weeklong celebration
  • WP20-Geburtstagswichteln, Wikipedia version of Wichteln, Engerl Bengerl, Secret Santa, Kris Kringel, Manita-Manito, Amigo Secreto or however you call it your part of the world and language; organized on de.wikipedia