Samenvatting Wikipedia/Wiki van functies naamgevingswedstrijd/Namen

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Abstract Wikipedia/Wiki of functions naming contest/Names and the translation is 100% complete.

Zie het overzicht van dit project voor meer informatie over the wiki met functies, en voor details over wie mag stemmen. The juridische afdeling (Legal) en de communicatieafdeling (Communications) van de Wikimedia Foundation hebben opmerkingen geschreven. Deze worden naast elke optie in de tabel getoond.

# Naam Voorbeeld Stemmen van ronde 1
en discussies
Opmerkingen van de Wikimedia Foundation
Juridisch Communicatie
1 Wikicode link

Men is bezorgd dat het juridisch moeilijk zou kunnen zijn om voor deze naam handelsmerkbescherming te verkrijgen in sommige grote rechtsgebieden.

Als een van deze namen wordt gekozen, kan dit moeilijkheden opleveren als derde partijen hun eigen projecten beginnen met dezelfde naam of soortgelijke namen. Dit kan dan verwarring opleveren over het verband tussen deze projecten en ons project. In sommige gevallen kan dit ertoe leiden dat wij de naam van ons project zullen moeten veranderen.

Goede merknaam - maakt duidelijk gebruik van onze naamgevingspraktijken (Wiki prefix) en gebruikt een veelvoorkomende term (code) om duidelijk te communiceren waar het project zich op richt. Makkelijk te lezen, uit te spreken, te spellen en te onthouden.
2 Wikicodex link Voldoende merknaam - maakt duidelijk gebruik van onze naamgevingspraktijken (Wiki prefix), met een ongebruikelijk naamelement (Codex) wat niet helemaal op het project slaat (het gaat niet over manuscripten), wat het voor nieuwe gebruikers misschien lastiger maakt om de begrijpen waar het project zich op richt.  
3 Wikifunctions link Goede merknaam - maakt duidelijk gebruik van onze naamgevingspraktijken (Wiki prefix) and gebruikt een veelvoorkomende term (Functions) om duidelijk te communiceren waar het project zich op richt. Makkelijk te lezen, uit te spreken, te spellen en te onthouden.
4 Wikifusion link Op dit moment zijn we ons niet bewust van juridische problemen wat betreft het gebruik van deze naam en de mogelijkheid om hem als handelsmerk de registreren in grote rechtsgebieden in de wereld. Voldoende merknaam - maakt duidelijk gebruik van onze naamgevingspraktijken (Wiki prefix), met een veelvoorkomend naamelement (Fusion) dat niet letterlijk is, wat het voor nieuwe gebruikers misschien lastiger maakt om te begrijpen waar het project zich op richt. Maar de naam communiceert wel energie en impact.   
5 Wikilambda link Lastige merknaam - maakt duidelijk gebruik van onze naamgevingspraktijken (Wiki prefix), met een ongebruikelijk naamelement (lambda), wat onenigheid kan geven tussen mensen die de betekenis van die term kennen en zij die dat niet weten. The term "lambda" kan ook lastig uit te spreken en te spellen zijn, wat consistent gebruik in verschillende doelgroepen (bijv. de pers, donateurs, en internationaal) kan verhinderen.
6 Wikimedia Functions link

Goede merknaam - maakt duidelijk gebruik van onze naamgevingspraktijken (Wiki prefix), en definiëert duidelijk waar het project zich op richt. Dit maakt de merknaam duidelijk en benaderbaar.

Het webadres zou wikimedia-functions.org of functions.wikimedia.org zijn