Jump to content

Fundraising 2008/Transparency/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Transparantie van de Wikimedia Foundation

Wikipedia wordt beheerd en ondersteund door de Wikimedia Foundation, een van belasting vrijgestelde charitatieve organisatie ("501(c)(3) tax exempt charitable corporation") uit San Francisco, Californië. In de Verenigde Staten zijn giften belastingaftrekbaar.

Als een organisatie zonder winstoogmerk die waarde hecht aan transparantie heeft de Wikimedia Foundation goed contact met haar vrijwilligers, donateurs en aandeelhouders op een open, verantwoordelijke en geschikte wijze.

Missieverklaring van de Wikimedia Foundation

De missie van de Wikimedia Foundation is om mensen van over de hele wereld informatie te laten verzamelen en te publiceren onder een vrije licentie of in het publiek domein en om dit effectief en wereldwijd te verspreiden.

In samenwerking met een netwerk van verenigingen biedt de Foundation de essentiële infrastructuur en een organisatiestructuur voor de ondersteuning en ontwikkeling van meertalige wikiprojecten en andere inspanningen die deze missie dienen. De Foundation zal alle informatie van haar projecten voor altijd gratis op het internet beschikbaar stellen.

Het jaarrapport 2007-2008

Sinds het fiscaal jaar 2007-2008 (1 juli 2007 tot 30 juni 2008) publiceert de Wikimedia Foundation een jaarraport betreffende haar doelen en prestaties. U kunt de rapporten hieronder downloaden.

Wij publiceren tevens gedetailleerde financiële rapporten, zoals gecontroleerde financiële verklaringen en ons jaarlijkse plan voor elk fiscaal jaar.

Sommige lokale verenigingen publiceren hun eigen rapporten; zie a.u.b. de website van de vereniging in kwestie voor meer informatie.

//upload.wikimedia.org/wikipedia/foundation/2/2a/WMF_20072008_Annual_report.pdf
Het jaarrapport 2007-2008

Bestuur en beleid van de Wikimedia Foundation