GLAM-koulu

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page GLAM School and the translation is 100% complete.

Tämä on GLAM-koulu -projektin koti. Sivua kehittyy vuoden 2022 ajan.

GLAM-koulu on AvoinGLAMin projekti, jossa kartoitetaan, etsitään ja tuetaan toimintamalleja, joiden avulla kulttuuriperintöammattilaiset, GLAM-Wiki-vapaaehtoiset, Open GLAMin puolestapuhujat ja muut voivat rohkaistua lisäämään sisältöä Wikimedian ja muihin avoimiin projekteihin.

Vuoden 2022 aikana teemme kyselyjä, haastatteluja ja juttelemme eri organisaatioiden ja verkostojen kanssa, jotka ovat tekemisissä kulttuuriperinnön avoimen saatavuuden kanssa. Näiden vastausten perusteella pyrimme tuomaan ideoita käytäntöön samalla kun työ etenee.

Keskustelujen yhteenvedot

Haastattelut ja kysely keskittyvät tiettyihin aiheisiin. Kustakin aiheesta tuotetaan yhteenveto. Kaikkia aiheita voi lisäksi kommentoida niiden keskustelusivuilla.

Katso aiheita →

Haastattelut / keskustelut

Teemme ainakin 15 haastattelua eri GLAMin parissa työskentelevien organisaatioiden ja henkilöiden kanssa. On tärkeätä, että haastateltavat edustavat laajaa maantieteellistä, kielellistä ja temaattista joukkoa.

Varaa haastattelu

Jos haluat varata haastattelun, voit täyttää kontaktitietosi kyselyyn ja pääsemme sitä kautta aloittamaan!

Varaa haastattelu →

Lue haastatteluja

Haastattelut →

Kysely

Jos haluat miettiä vastauksiasi kaikessa rauhassa, vastaa kyselyyn. Voit vastata vain niihin kysymyksiin, joita pidät tärkeänä ja voit työstää vastauksiasi vuoden 2022 loppuun saakka.

Lue ja käännä kyselyn kysymyksiä

Tältä sivulta löydät kyselyn kysymykset. Voit kääntää kysymyksiä omalle kielellesi ja auttaa levittämään kyselyä sillä tavalla paikallisessa kontekstissasi.

Kyselyn kysymykset

Vastaa kyselyyn

Vaihtoehto 1

Vastaa kyselyyn Google Formsissa (vain englanniksi) →

Vaihtoehto 2

Voit vaihtoehtoisesti vastata kyselyyn täällä wikissä. Kirjoita käyttäjänimesi laatikkooon ja paina nappia. Vastauksillesi luodaan uusi sivu, jonka kysymykset on käännetty omalle kielellesi. Tämä toimii hyvin muille kuin englannin kielille, joiden kysymyksistä iso osa on jo käännetty.

Määritelmiä

Kyselyssä käytettävät termit lisätään tälle käännettävälle sivulle.

Katso määritelmiä →

Suositukset

Vuoden 2022 lopussa kysely jäädytetään ja sen tulokset kootaan keskeisiksi suosituksiksi, joiden toteuttamiseen tarvitaan laajempaa konsensusta tai parempia resursseja.