GLAM School

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page GLAM School and the translation is 100% complete.

Ez a GLAM School projekt otthona. Az oldal fejlesztése folyamatban van, és 2022-ben tovább fog fejlődni.

A GLAM School az AvoinGLAM projektje, melynek célja olyan módszerek feltérképezése, feltárása és támogatása, amelyek segítenek a GLAM szakembereknek, GLAM-Wiki önkénteseknek, a nyílt GLAM támogatóinak és másoknak abban, hogy a Wikimédia és más nyílt projektekhez való hozzájárulásban nagyobb szerepet kapjanak.

2022-ben felméréseket, beszélgetéseket és interjúkat készítünk a kulturális örökség nyílt hozzáférésének biztosításában részt vevő szervezetek és hálózatok körében. A válaszok alapján igyekszünk az ötleteket menet közben megvalósítani.

A megbeszélések összefoglalói

Az interjú és a kérdőív kiválasztott témákra fog összpontosítani. Minden egyes téma a saját oldalán lesz összefoglalva. Az összes témához ezenfelül hozzászólni is lehet a megfelelő vitaoldalukon.

A témakörök megtekintése →

Interjúk / beszélgetések

Legalább 15 interjút fogunk készíteni a GLAM-mel foglalkozó különböző szervezetekkel és személyekkel. Lényeges, hogy a válogatás széles földrajzi, nyelvi és tematikus sokszínűséget képviseljen.

Interjú kérése

Amennyiben interjút szeretnél kérni, töltsd ki elérhetőségeidet a kérdőívben, és máris kezdhetjük!

Interjú kérése →

Az interjúk elolvasása

Az interjúk →

Kérdőív

Ha szívesen elidőznél a kérdésekre való válaszadással, töltsd ki a kérdőívet. Csak azokra a kérdésekre kell válaszolnod, melyeket fontosnak tartasz, és a válaszokon a 2022-es év végéig dolgozhatsz.

Olvasd el és fordítsd le a kérdőív kérdéseit

A kérdőív kérdései ezen az oldalon találhatóak. A kérdéseket le tudod fordítani a saját nyelvedre, és így segítheted a kérdőív népszerűsítését a környezetedben.

A kérdőív kérdései

Vegyél részt a felmérésben

1. lehetőség

Töltsd ki a Google Forms felmérést (csak angol nyelven) →

2. lehetőség

Alternatívaként itt a wikiben is válaszolhatsz a kérdőívre. Írd be a felhasználónevedet a mezőbe, és nyomd meg a gombot. Egy új oldal jelenik meg a válaszaidnak a lefordított kérdésekkel. Ez az angol nyelven kívüli nyelvek esetében jól működik, ahol már sok kérdést lefordítottak.

Meghatározások

A kérdőívben használt kifejezések ezen a lefordítható oldalon találhatóak.

A meghatározások megtekintése →

Javaslatok

2022 végén a felmérést befagyasztják, és az eredményeket a szélesebb konszenzust vagy jobb erőforrásokat igénylő intézkedésekre vonatkozó kulcsfontosságú ajánlásokba foglalják.