Help:Promoting users/fi

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Alla on käyttöopastus Special:UserRights-työkalulle, johon on oikeudet byrokraatit-käyttäjäryhmällä. Byrokraatit voivat antaa ylläpitäjä- tai byrokraattioikeudet käyttämällä sivua Special:UserRights.

Tiettyyn tunnukseen liittyvien byrokraattitoimien loki.
Huomaa miten ylläpitäjä- ja byrokraattioikeudet ovat haalistetut pois. Byrokraatit eivät voi normaalisti poistaa näitä kahta oikeutta. Näiden oikeuksien poistamista voi pyytää sivulta Steward requests/Permissions#Removal of access.


Ylläpitäjäoikeuksien antaminen[edit]

Antaaksesi ylläpitäjäoikeudet lisää ruksi "Sysop"-kohtaan, kirjoita syy ja paina "Tallenna käyttäjäryhmät". Byrokraatit eivät voi normaalisti poistaa ylläpitäjien oikeuksia. Asteriski * käyttäjäoikeuden kohdalla tarkoittaa, että annettuasi oikeuden et voi enää poistaa sitä jälkeenpäin. Ylläpitäjäoikeuksien poistamista voi pyytää sivulla Steward requests/Permissions#Removal of access.


Byrokraattioikeuksien antaminen[edit]

Antaaksesi byrokraattioikeudet lisää ruksi "Byrokraatti"-kohtaan, anna syy ja paina "Tallenna käyttäjäryhmät" (Save user groups). Byrokraatit eivät voi normaalisti poistaa byrokraattioikeuksia. Asteriski * käyttäjäoikeuden vieressä tarkoittaa, että kerran annettuasi oikeuden käyttäjälle et voi poistaa sitä enää jälkikäteen. Byrokraattioikeuksien poistamiseksi tee pyyntö sivulla Steward requests/Permissions#Removal of access.