Jump to content

Ziua Internațională a Romilor Edit-a-thon 2022

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page International Roma Day Edit-a-thon 2022 and the translation is 100% complete.
Main pageParticipantsArticle listsResults


Ziua Internațională a Romilor Edit-a-thon
1-8 aprilie 2022

Cu ocazia Ziua Internațională a Romilor, 8 aprilie, Wikimedia Serbia organizează cel de-al treilea edit-a-thon global online în care Wikipedia se oferă voluntari din întreaga lume vor scrie și îmbunătăți articole despre minoritățile rome, identitatea, istoria și cultura acestora. Prin răspândirea cunoștințelor scopul nostru este de a combate barierele încă prea frecvente ale prejudecăților și discriminării cu care se confruntă prea des în timp ce accesează locuri de muncă, educație, îngrijire medicală, servicii publice și sociale și alte domenii ale vieții. Romii, cea mai mare minoritate din Europa, au o istorie bogată și au adus contribuții considerabile la societățile în care trăiesc. Moștenirea lor artistică și culturală este prea des ignorată sau neobservată, așa că sperăm că această campanie este un pas mai aproape de reducerea nedreptății.
Ziua Internațională a Romilor este o zi pentru a sărbători cultura romă și a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele cu care se confruntă romii zilnic. Vă invităm să intrați în contact cu instituțiile rome și cu membrii populației rome din țările dumneavoastră și să le prezentați Wikipedia și alte proiecte Wikimedia. Anul trecut, edit-a-thon a ajuns la 71 de participanți din 21 de ediții lingvistice ale Wikipedia. În total, au fost scrise și îmbunătățite 237 de articole și au fost create 20 de articole Wikidata. Sperăm să avem și mai mulți participanți și articole scrise în acest an.