منشور جنبش/داوطلبان

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Movement Charter/Volunteers and the translation is 83% complete.
Outdated translations are marked like this.


داوطلبان

داوطلبان هستهٔ انسانی جنبش ویکی‌مدیا هستند و به‌عنوان افراد مستقل، دارای استقلال هستند تا در چشم‌انداز ویکی‌مدیا مشارکت کنند. داوطلب، فردی است که زمان و انرژی خویش را به فعالیت‌های ویکی‌مدیا، چه آنلاین یا آفلاین اختصاص می‌دهد، در پروژه‌ها ویرایش می‌کند، وظایف مدیریتی برعهده دارد، در کمیته‌ها عضویت دارد، به سازماندهی رویدادها می‌پردازد و یا دیگر فعالیت‌ها را انجام می‌دهد. افرادی که در ظرفیت داوطلبانهٔ خود کار می‌کنند، برای این تلاش‌ها حقوق دریافت نمی‌کنند، اما ممکن است هزینه‌هایی که انجام می‌دهند بازپرداخت شوند، و یا برای جوایز، ابزارها، بسته‌های پشتیبانی، کمک‌هزینه‌ها، و سایر موارد، حمایت دریافت کنند.

داوطلبان بر اساس ترجیحات شخصی به فعالیت‌های فردی یا جمعی در جنبش متعهد می‌شوند و باید در صورت امکان برای شرکت در این جنبش توانمند شوند.

مسئولیت‌ها

  • همهٔ داوطلبان باید هنگام مشارکت، از سیاست‌های ویکی‌مدیا و پروژه‌ای که در آن فعالیت می‌کنند پیروی نمایند.
  • همهٔ داوطلبان در قبال مشارکت‌های خود در پروژه‌های ویکی‌مدیا پاسخگویند و مسئول اقدامات فردی خود هستند.

جوامع ویکی‌مدیا

اجتماع‌های ویکی‌مدیا گروه‌هایی از افراد هستند که به‌صورت آنلاین و آفلاین برای ایجاد و پیشبرد مأموریت ویکی‌مدیا مشارکت می‌کنند. جوامع عمدتاً از داوطلبانی تشکیل شده‌اند که کارکنان حقوق‌بگیر و نمایندگانی از شرکای همسو با مأموریت به آنها ملحق می‌شوند و ممکن است کمیته‌هایی ایجاد کنند یا توسط آن‌ها حمایت شوند. جوامع ویکی‌مدیا شامل جوامع مختلف پروژه، جوامع زبانی و جوامع فناوری/توسعه‌دهنده باشند.

جوامع پروژه‌های ویکی‌مدیا در مورد سیاست‌های پروژه‌های خود استقلال دارند. این جوامع خط‌مشی‌های خود را در چارچوب سیاست‌های جهانی، از جمله شرایط استفاده برای وب‌سایت‌های پروژه، تعیین می‌کنند.[1] این استقلال، فرصت‌هایی را برای آزمایش به‌منظور توسعهٔ رویکردهای اجتماعی و فناوری جدید فراهم می‌کند. از جوامع انتظار می‌رود که در مورد پروژهٔ خود و ادارهٔ آن منعطف باشند، به طوری که همهٔ افرادِ جنبش بتوانند به عنوان یک جامعهٔ جهانی با هم کار کنند تا اطمینان حاصل شود که فرآیندهای ما منصفانه و بی‌طرفانه هستند.[2] تقریباً تمام تصمیم‌های گرفته‌شده در پروژه‌های ویکی‌مدیا توسط مشارکت‌کنندگان داوطلب، به‌صورت فردی یا به‌عنوان گروه‌های ذی‌النفع گرفته می‌شوند.

حقوق

  • جوامع ویکی‌مدیا کنترل کامل محتوا در پروژه‌های ویکی‌مدیای خود را دارند که در چارچوب سیاست‌های جهانی، از جمله شرایط استفاده برای وب‌سایت‌های پروژه‌های ویکی‌مدیا، ایجاد شده‌اند.
  • جوامع ویکی‌مدیا مسئولیت فرآیندهای حل اختلاف و تعدیل خود را بر عهده دارند، تا زمانی که جوامع از سیاست‌های جهانی تخطی نکنند.[3]

مسئولیت‌ها

  • جوامع ویکی‌مدیا باید برای مشارکت جامعه و در ادارهٔ آن باز باشند. به هر کسی که به سیاست‌ها پایبند است و زمان و مهارت کافی دارد باید اجازه داده شود و تشویق شود که در آن شرکت کند.
  • جوامع ویکی‌مدیا باید از عدالت و برابری در حاکمیت و اجرای سیاست‌ها اطمینان حاصل کنند تا سلامت کلی جامعه حفظ شود.
  • به‌منظور اجازه‌دادن به فرایند بازنگریِ باز پروژه‌های ویکی‌مدیا، جوامع ویکی‌مدیا مسئول ارائهٔ اطلاعات واقعی و صادقانه دربارهٔ وضعیت مدیریت پروژه هستند.

توضیحات

  1. سایر نمونه‌های خط‌مشی شامل آیین‌نامهٔ فراگیر رفتاری (UCoC)، حریم خصوصی، بازرسی کاربر، و مجوز استفاده است.
  2. یک فرایند بازنگریِ آزاد باید برای هر اجتماع ممکن باشد.
  3. سیاست‌های جوامع نباید با سیاست‌های جهانی یا تعهدات قانونی تضاد داشته باشند.