Movement Strategy/Updates/June 15, 2021/ca

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Movement Strategy/Updates/June 15, 2021 and the translation is 100% complete.

Converses Globals de l'Estratègia del Moviment (26-27 de juny)

Hi ha hagut moltes converses sobre la Movement Charter, la pedra angular de la implementació de l'Estratègia del Moviment. Donada la necessitat de començar a treballar en aquest important document, dedicarem la propera ronda de converses al Comitè Redactor de la Carta del Moviment.

Movement Strategy/Events/Movement Charter Global Conversation, 26-27 June 2021/Movement Strategy Global Events Telegram group report

Proposem:

  1. Centrar la conversa en tres preguntes que necessiten respostes per crear el comitè.
  2. Iniciar les discussions sobre aquestes preguntes a la wiki i altres canals de la comunitat, en molts idiomes.
  3. Al dissabte, 26 de juny, organitzar converses locals de vídeo per a projectes, idiomes o regions específiques al voltant d'aquestes tres preguntes, i elaborar un informe disponible en anglès per a cadascuna d'elles.
  4. Durant el diumenge, 27 de juny, organitzar converses globals de vídeo específiques de cada pregunta (90 minuts).
  5. Després d'aquesta ronda, recopilar tots els comentaris rebuts i publicar un esborrany de la proposta per crear el comitè redactor, per a la consideració de la comunitat.

Les preguntes proposades es basen en les discussions organitzades els dies 12-13 de juny:

S'espera que el comitè redactor de la Carta del Moviment funcioni com un equip divers i expert d'uns 15 membres durant diversos mesos. Haurien de rebre suport periòdic d'experts, revisions periòdiques de la comunitat i oportunitats de formació i un subsidi per compensar els costos.

  • Quina composició hauria de tenir el comitè en termes de funcions en el moviment, gènere, regions, afiliacions i altres factors de diversitat?
  • Quin és el millor procés per seleccionar els membres del comitè per formar un equip competent i divers?
  • Quina dedicació és raonable esperar dels membres del comitè, en termes d'hores setmanals i mesos de treball? Els membres inicials s'han de comprometre durant tota la durada del projecte o hi ha d'haver renovacions?

Estem produint una breu introducció a la Carta del Moviment i al context d'aquestes preguntes que es publicaran a Meta i es traduiran a molts idiomes. Aquesta introducció ha de reflectir les diferents perspectives i ha de permetre a la majoria de participants formar les seves opinions sense haver de capbussar-se en totes les discussions anteriors. Volem facilitar que la gent aporti respostes a aquestes preguntes.

L'objectiu d'aquesta ronda de converses de text i vídeo és recopilar comentaris amplis i diversos i de qualitat per donar suport als propers passos en la creació del comitè redactor de la Carta del Moviment.

La Carta del Moviment definirà les funcions i les responsabilitats del Moviment Wikimedia i establirà un nou Consell Global per a la governança del moviment. Uneix-te a les converses de text i/o vídeo i aporta les teves perspectives.

Converses Globals de l'Estratègia del Moviment (12-13 de juny)