The Wikipedia Library/1Lib1Ref/Resources

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page The Wikipedia Library/1Lib1Ref/Resources and the translation is 91% complete.
Outdated translations are marked like this.

Vull editar-hi

Per què hi hauria de participar?

How to add a citation; 1pager

La Viquipèdia és un component incalculable en el procés de recerca de qualsevol investigador. Més referències fan que la Viquipèdia siga millor. Col·labora-hi, fes una menuda contribució a la suma de tot el coneixement humà!

Perquè qualsevol pot editar Viquipèdia, la comunitat ha desenvolupat una estratègia per tal d'assegurar la qualitat d'informació en els seus articles: incloent-hi peus de pàgina a fonts fiables per permetre que els lectors de Viquipèdia puguen «verificar» la informació. Aquesta estratègia ajuda a la comunitat global de voluntaris a assolir l'objectiu de compilar «la suma de tot el coneixement humà».

Els lectors i editors que no se senten segurs a l'hora d'afegir nova informació en un article poden afegir una plantilla de «cal citació» després d'aquella declaració. Les plantilles menudes funcionen igual que els peus de pàgina. Els lectors poden demanar referències per a verificar que el que estan llegint siga cert. En aquest enllaç pots trobar els articles on s'han demanat referències.

Alguns articles poden no tindre cap referència. Però si cada bibliotecari del món invertira quinze minuts en completar una citació sense referències, la Viquipèdia podria completar aquests buits.

Tens una referència? Pots proporcionar una citació per a verificar una afirmació!

Ja has trobat una referència per a un article sense Amb aquestos recursos aprendràs a afegir referències.

No saps com trobar un redactat sense referències?

Estàs buscant una informació a referenciar? No patisques, amb la ferramenta Citation Hunt podràs trobar-ho ràpidament.

Vols fer més coses?

Afegeix un enllaç extern o bibliografia addicional

Amb enllaços externs es pot aportar informació addicional a un article. Visita la nostra ajuda per a més informació.

Vull organitzar un esdeveniment

Vols organitzar una activitat #1Lib1Ref al teu municipi?


#1LIB1REF s'ha utilitzat tant per a sumar nous editors a Viquipèdia com per a engrescar a bibliotecaris. L'objectiu de la campanya és tindre un gran impacte amb poc esforç, atès que els voluntaris viquipedistes ajudaran a la gent interessada a afegir referència a articles de Viquipèdia del teu interès. Organitzar una activitat #1Lib1Ref és una excel·lent oportunitat per a ampliar contingut sobre el teu municipi o comarca. #1Lib1Ref és una ferramenta per a solucionar buits d'informació i millorar la fiabilitat i accés a fonts d'informació en comunitats que estiguen poc representades a internet. Més avall trobaràs recursos amb directrius generals i experiències de biblioteques d'arreu del món.


Vull compartir-ho

També pots participar en la campanya per estendre l'assoliment de la campanya compartint dels recursos dins dels vostres cercles, en mitjans de comunicació socials, amb la vostra institució o institució veïna. Participa!

No t'oblides d'utilitzar el hashtag #1Lib1Ref!