Training modules/Dealing with online harassment/slides/choosing-what-details-to-release-in-a-public-announcement/he

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

דיווח חיצוני: לבחור אילו פרטים לשחרר בהודעה ציבורית

בעת פרסום הודעה פומבית על סגירת מקרה, אינכם מחויבים - וברוב המקרים מעודדים - שלא לפרסם את מלוא הפרטים אודות המקרה, הראיות או החקירה; רוב הפרטים האלו יכילו מידע פרטי או רגיש אשר עלול להפוך את המוטרד, או המטריד לכאורה, למטרות בעתיד. הודעה פומבית צריכה להיות עובדתית וניטרלית ככל האפשר. באחריותכם לעשות את שלכם באופן שלא יפגע בצדדים המעורבים.

חשוב גם לזכור, עם זאת, כי רוב האנשים שרואים את ההודעה שלכם לא יהיו מודעים לרקע מפורט של המקרה, לו אתם מודעים. עשו את המיטב כדי להפוך את ההצהרה שלכם מובנת לחברי הקהילה בסוגיה זו; הימנעות מכך עלולה לערער את אמון הקהילה בהחלטות הצוות שלכם. השתמשו בשיפוט שלכם כדי למצוא את האיזון הנכון, בין הודעה שתהיה מובנת מצד אחד, אבל לא תחשוף מידע רגיש יתר על המידה מצד שני.

דברים שהדיווח החיצוני צריך לכלול:

  • שם המשתמש כנגדו הופעלו סנקציות
  • תיאור הבסיס לאירוע (לדוגמה, "הטרדה" או "שימוש לרעה במידע פרטי")
  • התוצאה של האירוע (לדוגמה, "המשתמש נחסם" או "הרשאות המפעיל של המשתמש הוסרו")

דברים שעשויים להיכלל בהודעה שלכם:

  • קישורים לעריכות בוויקי המדגימות התנהגות בעייתית מטעם המשתמש, "אם ורק אם" הם חיוניים לתיאור מקרה זה, והם אינם מכילים מידע פרטי או פוגע לגבי המוטרד או לגבי עורכים אחרים.

דברים ש"לא ראוי" לכלול בהודעה:

  • פרטים אישיים, או קישורים לתוכן הכולל את הפרטים האישיים של צדדים המעורבים במקרה.
  • התוכן המטריד, או קישורים לתוכן המטריד. הסיבה שאתם או הצוות שלכם טיפלתם במקרה באופן פרטי, היה בגלל שלתוכן הזה יש פוטנציאל לפגוע או להביך את המוטרד.
  • תיאור מפורט של הפעולות שאתם סבורים שהמשתמש המטריד ביצע. בעוד שההודעה שלכם צריכה לספק מידע מסוים על הסיבה לכך שהסנקציות הוטלו, היו מודעים לעובדה כי שם בדוי באינטרנט הוא לא מגן בלתי חדיר, ולהאשמות כנגד המשתמש יש פוטנציאל להוביל לפגיעה בחיים האמתיים של האדם כנגדו הוטלו הסנקציות.

פעלו בזהירות! במקרים קיצוניים, אתם יכולים להיחשב כבעלי אחריות משפטית בגין הצהרות לא מדויקות או בלתי ניתנות להוכחה, אותן פרסמתם בפומבי אודות מישהו.