Training modules/Dealing with online harassment/slides/why-do-you-need-to-care-about-harassment/he

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

בסיסי: למה עליכם לשם לב להטרדות?

הטרדות מקוונות מהוות בעיה במשך זמן רב, כמעט מאז השקת האינטרנט עצמו. תחומי האינטרנט שבהם אנשים רבים מתכנסים ומתקשרים בגלוי זה עם זה - למשל, פורומים, משחקים מרובי משתתפים ומדיה חברתית - רגישים במיוחד להטרדות. הטרדה ובריונות יכולים להוביל למצוקה ולדיכאון אצל אנשים הנתונים תחת התקפה (ראו קישור). בסקר שפורסם על ידי מרכז המחקר Pew בשנת 2014, כמעט שלושה רבעים מהמבוגרים באינטרנט היו עדים להטרדה כלשהי באינטרנט. שניים מכל חמישה חוו זאת ממקור ראשון.

תופעת ההטרדה הייתה אחת מהביקורות הגדולות על קהילת ויקימדיה מאז היווסדה בשנת 2001. חוקרים ממרכז המחקר של פאלו אלטו מצאו בשנת 2008 כי עורכים פחות פעילים שעושים בין 9-2 עריכות בחודש, גילו שהעריכות שלהם שוחזרו בהיקף של פי 3 בהשוואה למצב בשנת 2004. אבל לא רק עורכים ברמת פעילות נמוכה נתקלים בהטרדה - דיוויד שנקבון, עורך ותיק, כתב בשנת 2008 ש"אם אתם הופכים להיות יעד על גבי ויקיפדיה, אל תצפו לתמיכה מהקהילה".

כאשר משתמשים פגיעים יותר הופכים יעד להטרדה, הדבר עלול להוביל לפגיעה בגיוון של העורכים, ולאיכות נמוכה יותר של התוכן. כאשר פרטיותם של משתמשים נפגעה, סביר להניח שהמעורבות שלהם בפרויקטים מקוונים כמו ויקיפדיה תפחת באופן משמעותי, או אף תיפסק כליל.

צוות התמיכה והבטיחות של קרן ויקימדיה (ובקיצור: "SuSa") פועל לשיפור התהליכים הללו, אך רוב התלונות על הטרדה עדיין יתקבלו תחילה על ידי הקהילה. זה יכול להיות מסובך להתמודד עם מקרי הטרדה מתוחכמים. מודל זה יעזור להכין אותכם בנוגע לדרכים הטובות ביותר להתמודד איתם.