Jump to content

Визија

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Vision and the translation is 100% complete.

Прогласот за визијата на Фондацијата Викимедија ги опишува нашите сништа, надежи и амбиции; најрадикалната замисла за нашата организација и заедница — за 20, 50, 100 години. Ова се разликува од прогласот за мисијата , кое има за цел да биде пореалистичен опис на моменталната состојба. Прогласот за нашата визија гласи:

Замислете си свет во кој секој би можел слободно да ја споделува севкупноста на човековото знаење. Кон тоа се стремиме.

Предлозите за промена на прогласот треба да се упатуват на m:Vision/Unstable и сите предлози ќе бидат прегледани барем еднаш годишно.


Погледајте ги и статутот, мисијата и нашите вредности