Jump to content

VisualEditor/Newsletter/2019/July/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page VisualEditor/Newsletter/2019/July and the translation is 100% complete.

Editing News #1—July 2019

Lees dit in een andere taalAbonneer u op de meertalige nieuwsbrief

Wist u dat?

Wist u dat u de VisualEditor op mobiele apparaten kunt gebruiken?

Elk artikel heeft een pictogram potlood bovenin. Tik op dit pictogram om te beginnen met bewerken.

Kaarten bewerken

Toolbar with menu opened

Zo ziet de nieuwe Kaarten bewerken voor het bewerken van links in de mobiele VisualEditor eruit. U kunt het prototype uitproberen: 📲 Edit Cards proberen.

Welkom terug bij de Editing nieuwsbrief.

Sinds de laatste nieuwsbrief heeft het team twee nieuwe functies uitgebracht voor de mobiele VisualEditor en is het begonnen met de ontwikkeling van nog eens drie functies. Al dit werk maakt deel uit van het doel van het team om bewerken op een mobiel apparaat eenvoudiger te maken.

Voordat we het hebben over de recente releases van het team, hebben we een vraag voor u:

Wilt u een nieuwe manier proberen om links toe te voegen en te veranderen?

Als u geïnteresseerd bent, dan zullen we uw feedback waarderen! U kunt dit nieuwe link hulpmiddel proberen in de mobiele VisualEditor op een aparte wiki.

Volg deze instructies en deel uw ervaring:

📲 Probeer Edit Cards.

Recente releases

De mobiele VisualEditor is een eenvoudigere bewerkingshulpmiddel, voor smartphones en tablets met behulp van de mobiele site. Het team heeft onlangs twee nieuwe functies gelanceerd om de mobiele VisualEditor te verbeteren:

 1. Bewerking van secties
  • Het doel is om bijdragers te helpen zich te concentreren op hun bewerkingen.
  • Het team bestudeerde dit met een A/B-test. Deze test toonde aan dat bijdragers die sectiebewerking konden gebruiken, 1% meer kans hadden om de bewerkingen die ze begonnen te publiceren dan mensen met alleen paginagrote bewerkingen.
 2. Overlay laden
  • Het doel is om de overgang tussen lezen en bewerken te vergemakkelijken.

Het bewerken van secties en de nieuwe overlay laden zijn nu voor iedereen beschikbaar met behulp van de mobiele visuele editor.

Nieuwe en actieve projecten

Dit is een lijst van onze meest actieve projecten. Bekijk deze pagina's om meer te weten te komen over projectupdates en om uw input over nieuwe ontwerpen, prototypes en onderzoeksresultaten te delen.

 • Edit cards: Dit is een duidelijker manier om links, citaten, afbeeldingen, sjablonen, enz. in artikelen toe te voegen en te bewerken. U kunt deze functie nu proberen. Ga hier kijken hoe: 📲 Probeer Edit Cards.
 • Verversen van mobiele toolbars: Dit project zal leren of de bijdragen meer succesvol zijn wanneer de hulpmiddelen voor het bewerken gemakkelijker te herkennen zijn.
 • Beschikbaarheid van mobiele visuele editor: Deze A/B-test vraagt: Zijn nieuwere bijdragers succesvoller als ze de mobiele editor gebruiken? We werken samen met 20 Wikipedia's om deze vraag te beantwoorden.
 • Verbetering van de bruikbaarheid: Dit project zal de mobiele visuele editor gemakkelijker te gebruiken maken. Het doel is om de bijdragers te laten blijven concentreren op het bewerken en om meer vertrouwen te voelen in de hulpmiddelen.

Vooruitblik

 • Wikimania: Verschillende leden van het team Editing zullen aanwezig zijn op Wikimania in augustus 2019. Zij zullen een sessie leiden over mobiel bewerken in de Ruimte voor gemeenschapsgroei. Praat met het team over hoe het bewerken kan worden verbeterd.
 • In de komende maanden zal het team beginnen met verbeteren van overlegpagina's en communicatie op de wiki's.

Lees meer

De VisualEditor op mobiel is een goede plek om meer te weten te komen over de projecten waar we aan werken. Het team wil met u praten over alles wat met bewerken te maken heeft. Als u iets te zeggen of te vragen hebt, laat dan een bericht achter op onze overlegpagina.

PPelberg (WMF) (talk) & Whatamidoing (WMF) (talk)