Jump to content

Wikimedia Diversity Conference 2017

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Diversity Conference 2017 and the translation is 82% complete.
Outdated translations are marked like this.
Main Program Scholarships Ambassadors Volunteers Participants Venue and visa Travel guide Discussion DocumentationVarför en mångfaldskonferens?

Wikimedias mål är att ge varje människa fri tillgång till mänsklighetens samlade kunskap. Det målet motiverar oss att arbeta inkluderande för att göra våra projekt ännu bättre, och för att våra gemenskaper och partnerskap ska växa och må bra. Med vår värdegrund som styråra finner vi motivation i att försöka göra Wikipedia och Wikimediaprojekten inkluderande för människor från olika gemenskaper, bakgrunder och kunskap. Och vi vet att det finns mycket att göra.

Många idéer för att öka mångfalden har lett till handling genom hela Wikimediarörelsen, så (brist på) mångfald fortsätter att vara en inspirationskälla för många Wikimediavolontärer, för att agera och fortsätta arbetet för fri kunskap.

Wikimedia Sverige arbetar för att den här konferensen ska bli en tematisk plats för Wikimedianer att kunna diskutera och dela insikter och erfarenheter från sådana initiativ. Vad har vi lärt oss om att arbeta inkluderande på olika Wikimediavis för att stärka mångfalden på Wikimediaprojekten? Hur kan den här (kollektiva) kunskapen guida vidare handling?

Vi skulle vilja skapa en konferens som erbjuder en plattform för delade erfarenheter av att arbeta med mångfald på Wikimedia. Deltagare kan koppla samman och diskutera olika aspekter av mångfald, som genus, fysiska och mentala förmågor, språklig, geografisk och etnisk mångfald. Tillsammans kan vi utforska vad dessa aspekter har gemensamt när det kommer till makt, deltagande och privilegier och hur det relaterar till kvaliteten på och relevansen av fri kunskap. Genom att koppla samman detta hoppas vi nå en gemensam förståelse av hur mångfald stärker Wikimedias inflytande, liksom sätt att samarbeta och bygga kapacitet på för att nå vår rörelses mål.

Vi är glada att kunna berätta att Katherine Maher, Verksamhetschef på Wikimedia Foundation, kommer att delta på konferensen.

För vem är konferensen?

Vi välkomnar i synnerhet deltagare från underrepresenterade grupper på Wikimedia, deltagare från minoritetsgrupper och gemenskaper, och mångfaldsledare på Wikimedia och i organisationer med samma mål.

Programkommitté

Beslutsfattande om programmet informeras av lagmedlemmars erfarenhet. Programkommittén välkomnar förslag och input på diskussionssidan.

=== Medlemmar (fler medlemmar att bekräftas)

Registrering

Registreringen för Wikimedia Diversity Conference 2017 är nu öppen.

(All questions can be found here)

Varför registrera sig?

  • Deltagande: Alla intresserade deltagare måste registrera sig för att visa sitt intresse för att delta i konferensen, och för att de kvalificerar sig för konferensens tema.
  • Forma programmet: Anmälningsformulärets första del handlar om konferensprogrammet och frågorna är till för att intresserade deltagare ska låta organisatörerna veta vad de vill lära sig, dela med sig av och vilka erfarenheter de har från att arbeta med mångfald på Wikimedia. Deltagarna är konferensens kärna.
  • Leda aktiviteter: Alla som registrerar sig kan indikera om de vill leda aktiviteter under konferensen, såsom föreläsningar, diskussioner och/eller träning. Utifrån detta kommer organisatörerna höra av sig till deltagare om hur man kan engagera sig i konferensen och aktivt vara med och forma programmet. Det kommer inte finnas en traditionell, separat ansökningsprocess för programpunkter.
  • Ansök om stipendium: Anmälningsformuläret har också en del för stipendieansökan och deltagare som vill ansöka om stipendium 2 och 3 ska göra det innan 20 augusti.

Kontakta

Ta gärna kontakt!

Wikimedia Diversity Conference

Information

Schedule

Schema

Hashtag

Hashtag: #DivCon17


Livrustkammaren is sponsoring a venue at the Royal Palace for the social activity on Friday.
The Swedish Post and Telecom Authority is funding our work with Wikispeech.