Wiki-passet

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikipassaporto and the translation is 100% complete.
wiki-passet
Velkommen til projektsiden for wiki-passet
Wiki-passet er en brochure hvor hver wiki-bruger indsamler stempler fra institutioner der deltager i wiki-pas netværket. På denne side finder du nyttige informationer i forhold til hvordan det virker både for wiki-brugere der er villige til at få et wiki-pas, og for institutioner, der er villige til at blive en del af netværket.
Andre informationer
Hvordan det virker
Institutioner der deltagerSpecielle arrangementerBrugerboksHvordan det startedeOm os
Generelle oplysninger Jeg er en wiki-bruger:
hvordan kan jeg bruge passet?
Jeg er en institution med kilder:
hvordan kan jeg tilmelde mig netværket?
 • Har wiki-passet en nationalitet?
  Nej. Wiki-passet kender ingen grænser, ligesom wiki projekterne.
 • Hvem udsteder wiki-passene?
  Alle og dog ingen. Der er ingen centrale registre for wiki-passene. Du kan finde en forprintet version i enkelte institutioner der deltager i dette initiativ men den nemmeste måde er ved at hente det her.
 • Hvilke personlige oplysninger er synlige på wiki-passet?
  Med formålet at respektere den store mangfoldighed af sprog og kulture der beriger verden, er wiki-passets format designet til at være neutralt og universalt. I stedet for at bede om personlige data, blev det besluttet at begrænse informationen til den identitet der bruges til at bidrage til wiki-projekter. Denne anden en er den eneste oplysning der er obligatorisk.
 • Udløber wiki-passet?
  Wiki-passet har ingen udstedelses- eller udløbsdato. Wiki-passet udløber når du har besøgt så mange institutioner at der ikke længere er fysisk plads til flere stempler. I så fald er du nødt til at udskrive eller anskaffe et nyt wiki-pas fra et institut der er en del af netværket.
 • Hvad sker der hvis jeg mister mit wiki-pas?
  Fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt, sker der ingen skade ved det. Som forklaret i svaret til det forrige spørgsmål vedrørende personlige oplysninger, er det bevist undgået at bruge virkelige eller følsomme data. Den største skade kunne være en der er “sentimental” da du ikke længere vil være i stand til at se på stemplerne for at kunne huske hvilke institutioner du har besøgt.
 • Kan stempler kun blive samlet ved institutioner?
  De fleste stempler kan blive indsamlet ved institutioner der er en del af netværket. Dog er salgsfremmende arrangementer forventede som en del af andre wiki arrangementer (konferencer, tours, ...) her vil du være i stand til at indsamle specielle stempler.
 • Hvorfor er projektsiden ikke tilgængelig i mit modersmål?
  Denne side, så vel som andre informationsider, vedligeholdes af en gruppe frivillige. De sprog der er tilgængelige lige nu er de sprog som gruppen kender godt nok til at kunne skrive i. Hvis du ønsker at være med i gruppen og hjælpe os forøge antallet af sprog tilgængelige kan du kontakte os her.
 • Hvordan kan jeg vide hvilke institutioner jeg kan besøge?
  Listen over institutionerne kan findes på denne underside. Listen vokser konstant lige så vel som de kultureller områder der dækkes: dette vil gøre det muligt for alle bærere af wiki-passet at have et rimeligt antal institutioner ikke længere væk end en dags rejse.
 • Hvilke forpligtelser har jeg i forhold til at have et wiki-pas?
  Der er ingen krav til hvor ofte du behøver at bidrage. Retten til et stempel kræver dog at du har beriget mindst et af projekterne i wiki-universet med et bidrag der er relateret til de kilder der er tilgængelige i de besøgende institutioner.
 • Hvordan kan jeg løbende blive opdateret om udvidelsen af netværket af institutioner?
  Udover regelmæssigt at tjekke listen, kan du tilføje dit navn til listen over bidragsydere og, når end der kommer nyheder, vil du modtage besked når du logger ind på et wiki.projekt (Wikipedia, Commons, ...)
 • Jeg er løbet tør for plads til stempler: hvad kan jeg gøre?
  Når der ikke er mere plads for flere stempler, er du nødt til at få et nyt blankt wiki-pas ved enten at bede om et ved et af institutionerne der er en del af netværket, eller ved at hente det her.
 • Det lyder godt. Hvordan kan jeg fremhæve dette initiativ?
  Udover eviggrønne ord i munden både imod andre bidragsydere og imod nye institutioner, kan du tilføje denne brugerboks til din brugerside på wiki-projekter. Yderligere, kan du tilføje dit navn til denne side for at hjælpe os med det nødvendige arbejde for at holde denne side og andre info sider opdateret eller for at organisere eller samarbejde til de reklamerende arrangementer.
 • Kan en institution bede mig om at vise andre dokumenter ud over mit wiki-pas?
  Indgang til institutionen og adgang til kilderne sker i forhold til institutionens regler og til gældende love i landet. Levering af et blankt wiki-pas, når tilgængeligt, er ikke underlagt en anmodning for et ID.
 • Hvad er institutionen tilladt at tjekke når de stemplet wiki-passet?
  Institutionen kan, før wiki-passet stemples, bede om at se wiki-passet for at læse brugernavnet, kan spørge ind til hvilket projekt du har bidraget til ved at bruge de kilder der er tilgængelige i institutionerne og kan krydstjekke at disse bidrag ikke er hærværk.
 • Hvem kan jeg tage kontakt til for at blive en del af netværket?
  Deltagelse i netværket er defineret formelt gennem en aftale med lokal afdelingen af Wikimedia. Du kan rapportere din interesse enten via henvisningerne der kan findes på siden "Om os" eller linksne til lokal afdelingerne tilgængelige i bunden af denne side.
 • Hvilke forpligtelser har jeg efter at have tilmeldt mig netværket?
  For at tilmelde dig kredsløbet beder vi dig om, hvis du ikke allerede har gjort det, at gøre de kilder du ejer tilgængelige til konsultation. Derudover bør du arrangere en station (for eksempel en bærbar og et sted at sidde) med adgang til internettet for opdateringer af information på wiki-projekter.
 • Hvilke fordele er der i at blive en del af netværket?
  Når institutionen har tilmeldt sig netværket, vil dets navn blive tilføjet til den liste der bruges af dem der bærer wiki-passet. Derudover, når aftalen indgås, kan der defineres yderligere metoder for samarbejde og fremmelse af institutioner, med specifik henvisning til en kulturel afdeling af institutionen.
 • Hvad slags forberedelse er påkrævet fra mit personales side?
  Personalet vil modtage grundlæggende træning i wiki-passet der gør det muligt for dem at besvare de mest almindelige spørgsmål fra folk. Mere formulerede former for træning kan defineres under forhandling af aftalen.
 • Kan jeg fremhæve initiativet?
  Fremhævelsen af initiativet er mere end velkommen. For at respektere med wiki-ånden skal initiativet ikke være forbundet med pengeindsamlings aktiviteter.
 • Hvordan kan jeg vide brugerens reelle identitet?
  Uden forbehold for de gældende procedurer der er til stede for at komme ind i bygningen og få adgang til kilderne, er der ingen krav til at verificere identiteten af bæreren af wiki-passet før der gives et stempel.
Wikimedia Australia   ·   Wikimedia Canada   ·   Wikimedia India   ·   Wikimedia UK   ·   Wikimedia Foundation