סקר משאלות הקהילה 2019

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Community Wishlist Survey 2019 and the translation is 100% complete.


סקר המשאלות הקהילה 2019 הסתיים

סך הכל: 212 הצעות, 1387 תורמים, 7282 הצבעות תמיכה

צפייה בהצעה אקראית

 

כל השלבים של הסקר מתחיל ומתיימים ב־18:00 UTC.

  • שליחה, דיון והגהה של ההצעות: 29 באוקטובר עד ה־11 בנובמבר 2018
  • הצוות הטכני של הקהילות עובר על ההצעות ומסדר אותן: 13 בנובמבר עד 15 בנובמבר 2018
  • הצבעה על ההצעות: 16 בנובמבר עד 30 בנובמבר 2018
  • פרסום תוצאות: ה־3 בדצמבר 2018
 

קבוצת המפתחים היא קבוצה שפועלת מטעם קרן ויקימדיה. קבוצה זו מתמקדת בצרכים של תורמים פעילים למען קרן ויקימדיה לשם יצירת כלים לשימור מיזמי ויקימדיה ומודרניזציה שלהם. הפרויקטים שעליהם אנחנו עובדים, מתקבלים בעקבות החלטות שמתקבלות על ידי קהילת ויקימדיה, בעקבות הצעות ובקשות המועלות בסקר הקהילה השנתי.

אחת לשנה תורמים פעילים מוויקימדיה יכולים להגיש הצעות לתכונות ותיקונים שירצו שהצוות שלנו יעבוד עליהם. לאחר שבועיים תוכלו להצביע על הרעיונות שאתם הכי מעוניינים בהם.

תהליך הסקר פותח על ידי צוות המפתחים של ויקימדיה גרמניה שהפעילה סקר משאלות בוויקיפדיה הגרמנית ב-2015. התהליך הבין-לאומי נתמך על ידי צוות המפתחים של ויקימדיה.

זהו הסקר השנתי הרביעי. ניתן לראות איפה עומד היישום של המשאלות מהסקר של השנה שעברה.

 

כל שנה אנחנו מנהלים את הסקר בסוף השנה אך עובדים על המשאלות בשנה שלאחר מכן וחלק מהמשאלות אולי ימשכו גם לשנה שלאחר מכן. יתכן בלבול כאשר שומעים שאנחנו עוסדים על משאלות מהסקרים של שנת 2016 ו־2017 כאשר אנחנו כבר עמוק בתוך 2018. על מנת להקטין את הבלבול הזהת החלטנו לשנות את שם הסקר כך שיכלול את שנת העבודה ולא את השנה שבה הסקר נעשה.

 
הקמע של צוות המפתחים: כלב חובש כובע סנטה.

שלב ההצעות הוא בשבועיים הראשונים של הסקר.

בשלב ההצעות, תורמים מכל פרויקט ומכל שפה יכולים לשלוח הצעות ליכולות חדשות או תיקונים שהם ירצו לראות ב־2019. הצעות יכולות להישלח בכל שפה. אם אין לכם בעיה לכתוב באנגלית, עדיף לכתוב באנגלית כי זה יקל על מתן משוב מצד הצוות הטכני ומצד עורכים אחרים.

הצעה צריכה להיות משימה מפורטת ומוגדרת היטב, שתשפיע ישירות על תורמים פעילים. כל הצעה צריכה לענות על השאלות הבאות:

  • מהי הבעיה שאת/ה מנסה לפתור?
  • מי יושפע מהשינוי (עורכים, מפעילים, משתמשי ויקישיתוף, וכו')?
  • איך הבעיה מטופלת כעת?
  • מהו הפתרון המוצע (אם יש רעיונות לפתרון)?

ההצעה שלכם צריכה להיות מפורטת עד כמה שניתן, במיוחד בתיאור הבעיה. לא לכתוב רק ש"(אפשרות X) לא מעודכנת", "צריכה להשתפר" או "יש בה הרבה באגים". זה לא מספק מספיק מידע על מנת להבין מה צריך לעשות. הצעה טובה מבהירה בדיוק מה הבעיה ועל מי היא משפיעה. זה בסדר אם אין פתרון לבעיה או שיש מספר פתרונות, אבל אתם לא יודעים איזה מהם עדיפה.

שליחת הצבעה היא רק תחילת התהליך. שלב השבועיים להנחת ההצעות הוא הזמן שהקהילה יכולה לשתף פעולה על ההצעה על מנת להציג את הרעיון בצורה הטובה ביותר על מנת שהיא תצליח בשלב ההצבעה. כאשר הצעה מוגשת, כל אחד מוזמן להעיר על ההצעה ולסייע להפוך אותה לטובה יותר, לשאול שאלות ולהציע שינויים. הצעות דומות יכולות להתאחד ולעומת זאת הצעות כלליות יכולות להיות מחולקות למספר הצעות פרטניות. המטרה היא ליצור את ההצעה הטובה ביותר לשלב ההצבעה.

מצופה ממי שמגיש הצעה להיות פעיל בדיון, ולסייע בביצוע שינויים לאורך הדרך. לכן, אנחנו מגבילים את כמות ההצעות שכל אחד יכול להגיש לשלוש הצעות בלבד. אם תגישו מעל לשלוש הצעות, נבקש מכם לבחור מתוכן רק שלוש. תביאו את הרעיונות המוצלחים ביותר שלכם!

באופן דומה, רק משתמשים רשומים יכולים להציע הצעה כדי לוודא שהם יכולים לצפות בדיונים ולענות על השאלות. כמו בשלב ההצבעה, צריך להיות פעילים לפחות בפרויקט אחד של ויקימדיה. אם אתם לא עומדים בקריטריון הזה, או שהגעתם להגבלה של כמות ההצעות אך יש לכם רעיונות נוספים, ניתן לבקש ממשתמשים אחרים לאמץ את ההצעות שלכם.

הערה נוספת: הצעה לביטול או הסרה של יכולת שאחד מצוותי היצירה של הקרן עבד עליה אינה נמצאת במנדט של הצוות הטכני. הצעות כאלו לא יעברו לשלב ההצבעה.

 

כן, סביר להניח שיש מספר הצעות טובות שבשנים שעברו לא קיבלו מספיק תמיכה, וראויות להזדמנות נוספת.

אם החלטתם להעלות הצעה מסקר ישן לסקר הנוכחי, אנחנו מצפים מכם "לאמץ" את ההצעה. זאת אומרת שתיטלו חלק פעיל בדיונים על ההצעה ותהיו מוכנים לבצע שינויים על מנת שההצעה תהיה חזקה יותר בשלב ההצבעה. כפי שכבר כתבנו, יש הגבלה של שלוש הצעות לאדם והצעה ישנה נספרת במניין הזה.

זה יעזור אם תשימו הפניה לדיון הקודם, אך בבקשה לא להעתיק ולהדביק את ההצבעות והדיון מהסקר הקודם. אם יש נקודות חשובות שאנשים העלו בדיון הקודם, תכללו אותם בהצעה או תתאימו את ההצעה.

 

אחרי שלב ההצעות, אנחנו לוקחים הפסקה לבדיקת ההצעות לפני ששלב ההצבעה מתחיל.

כל המשתמשים הפעילים יכולים להעיר על הצעות ולהצביע להצעות שהם תומכים בהם. ניתן להצביע לכל הצעה שרוצים ולכמה הצעות שרוצים. על מנת לוודא הצבעה תקינה, רק משתמשים רשומים בלבד יכולים להצביע והצבעות על ידי חשבונות חדשים יכולים להפסל.

ההצבעות היחידות שנספרות הן הצבעות התמיכה. הרשימה הסופית תדורג לפי כמות הצבעות התמיכה. אם אתם הצעתם את ההצעה, זה יחשב אוטומטית שהצבעתם בעדה.

למרות זאת, דיון חי מומלץ בשלב ההצבעה. אם רוצים להצביע נגד או להימנע עם הסבר, תרגישו חופשיים לעשות זאת. דיונים אלו יסייעו לאנשים להחליט איך הם יצביעו להצעה. הדיונים מספקים גם קלט חשוב להכוונת העבודה שתתבצע במהלך השנה.

ציד קולות בכמות סבירה היא מקובלת. יש לכם אפשרות למכור את הרעיון שלכם למספר האנשים שאתם יכולים להגיע. תרגישו חופשיים להפנות את תשומת לב האנשים בפרויקט שלכם או בקבוצות משתמשים שאתם משתייכים אליה. ברור שזה לא כולל הפעלת בובות קש או לאיים על אנשים להצביע להצעה שלכם. עם זאת, קמפיין "לכו להצביע" מקובל.

 

ברוב המקרים ההצעות שבסוף מגיעות למקומות הגבוהים הם מפרויקטים גדולים כגון הוויקיפדיות הגדולות וויקישיתוף. יש קבוצות קטנות ופרויקטים קטנים שאין להם "כוח הצבעה" על מנת שההצעות שלהם יהיו בעשירייה הראשונה, אך חשובים לפרויקט כולו.

לצוות המפתחים יש מחויבות לעבוד על פרויקטים שיסייעו לקבוצות הקטנות כולל מארגני קמפיינים ותוכניות, משתתפי GLAM, פרויקטים קטנים כמו ויקיציטוט וויקימילון, וקבוצות משתמשים כמו דיילים ובודקים.

הצעות לפרוייקטים קטנים בסקר המשאלות הוא חשוב מפני שזה מאפשר לצוות ולקרן ויקימדיה באופן כללי יותר לדעת מה אנשים מקבוצות קטנות צריכים. אז כן, יש לבוא ולהציע הצעות, גם אם אתם לא חושבים שהם יגיעו לעשרת הראשונים!

 

כל הצעה צריכה לעמוד בקטריונים הבאים:

  • השינוי הוא שינוי טכני ואינו שינוי מדיניות או שינוי חברתי.
  • ההצעה עוסקת בבעיה מסוימת ולאו דווקא בפתרון מסוים לבעיה.
  • ההצעה צריכה להיות מוגדרת היטב, ולא ערבוב של מספר בעיות שאינן קשורות אחת לשנייה.
  • ההצעה לא יכולה להיות הצעה שכבר בתכנון של צוות אחר או הצעה שנדחתה על ידי צוות אחר בעבר.
  • ההצעה לא יכולה להיות הצעה שנדחתה על ידי צוות המפתחים או צוותים אחרים בעבר.
  • ההצעה נמצאת בסקופ של צוות המפתחים.

הצוות הטכני יכול להחליט לבטל הצעה שלא עומדת בקריטריונים הבאים:

 

דירוג ההצבעות בעד מייצר את הרשימה ההתחלתית, והצוות הטכני אחראי להעריך את ההצעות ולהתייחס לרצונות הפופולריים. על מנת לעשות זאת, צוות המשאלות בוחנים את כל ההצעות הראשונות ובודקים סיכונים גם בהיבט הטכני וגם בהיבט הסוציולוגי-פוליטי.ההצבעות נגד או נמנע עוזרות מאוד בזיהוי בעיות פוטנציאליות. בבקשות נתונות במחלוקת, צוות המשאלות מנסים למצוא בסיס משותף להצעה.

כך למשל קרה ב-2015, הבקשה "הוספת רשימת מעקב משתמש" קיבלה הרבה הצבעות בעד אבל גם הרבה הצבעות נגד. צוות המשאלות הקשיבו לכל הצדדים והחליטו האם לבצע את הפרויקט הזה או לא.

 
כל כלב שחובש כובע של סנטה עובד בצוות המפתחים.

... במקום להתייחס להצעות אחרות מסקרים ישנים יותר?

הסיבה העיקרית לכך שהסקר הוא שנתי, היא משום שכך ישתתפו בו כמה יותר אנשים! יותר אנשים מכירים את הצוות ואת הסקר, ולאחר שנה שבה הושלמו הרבה מהבקשות שדורגו ראשונות, אנחנו מצפים שאנשים יתעניינו יותר וישתתפו יותר. אנחנו רוצים לאפשר לכולם להביא רעיונות חדשים.

אנחנו גם רוצים לוודא שרעיונות ישנים עדיין רצויים. ככל שהתוכנה מתפתחת, כך גם צרכי המשתמש. לפעמים הצעה טובה באמת משנה שעברה כבר לא כל כך חשובה, או שהתיאור פשוט התיישן. עריכת הסקר מדי שנה עוזרת לאשר מחדש את מה שהקהילה זקוקה לו.

אם יש הצעות מהסקרים של השנים הקודמות שאתם חושבים שכדאי להעלות מחדש, ראו "האם ניתן להעלות מחדש הצעה מסקרים של שנים קודמות?" לעיל.