Jump to content

Fundraising 2011/Jimmy Letter 001/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Ik ben een vrijwilliger.

Ik verdien geen cent aan mijn werk voor Wikipedia, net als de duizenden andere vrijwillige schrijvers. Toen ik Wikipedia oprichtte, had ik kunnen kiezen er een bedrijf met winstoogmerk van te maken, en te werken met advertenties op de pagina's. Maar ik besloot om het anders te doen.

Commercie is best, met adverteren is niets mis. Maar het hoort niet hier, niet in Wikipedia.

Wikipedia is iets bijzonders. Het is net zoiets als een bibliotheek of een openbaar park. Een 'tempel voor de geest': een plek waar iedereen heen kan gaan om na te denken, om te leren, om onze kennis te delen met anderen. Het is een uniek project, de eerste in zijn soort in de geschiedenis. Het is een humanitair project om een vrije encyclopedie ter beschikking te stellen voor iedereen die op deze planeet leeft.

Voor iedereen.

Als ieder van de 400 miljoen Wikipedia-gebruikers elk $5 zou doneren, zouden we 100 maal het bedrag hebben dat we nodig hebben. We zijn een kleine organisatie, en ik heb er jarenlang hard aan gewerkt om ons klein en sterk te houden. We vervullen onze missie, en laten verspilling aan anderen.

Om aan deze missie te blijven werken, zonder toevlucht te nemen tot advertenties, hebben we jullie nodig. Jullie zijn het die deze droom levend houden. Jullie zijn het die Wikipedia gemaakt hebben. Jullie zijn het die geloven in de waarde van een plaats waar je terecht kunt om rustig te leren en te reflecteren.

Overweeg alsjeblieft om dit jaar een donatie te geven van $5, $20, $50, of wat je maar kunt missen, om Wikipedia te beschermen en te onderhouden.

Bedankt,

Jimmy Wales
Oprichter van Wikipedia