Fundraising 2011/Jimmy Letter 003/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Google heeft misschien wel een miljoen servers. Yahoo heeft ongeveer 13.000 mensen in dienst. Wij hebben 679 servers en 95 betaalde medewerkers.

Wikipedia is samen met de andere Wikimedia-projecten de 5e site op het web en ontvangt maandelijks 454 miljoen unieke bezoekers - met miljarden paginabezoeken.

Geld verdienen is prima. Adverteren is niet 'slecht'. Maar hier hoort het niet thuis. Niet binnen Wikimedia.

SITENAME is iets speciaals. Het is als een bibliotheek of een openbaar park. Het is als een tempel voor de geest. Het is een plek waar we allemaal naartoe kunnen gaan om te denken, om te leren en om onze kennis te delen met anderen.

Toen ik de Wikimedia Foundation oprichtte, had ik er een commercieel bedrijf van kunnen maken met reclameboodschappen, maar ik besloot om iets anders te doen. We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om te zorgen dat onze projecten licht en compact blijven. We vervullen onze job, en laten het verspillen over aan anderen.

Als iedereen die dit leest 5 euro zou doneren, hoeven we slechts één dag per jaar fondsen te werven. Maar niet iedereen kan of zal doneren. En dat is geen probleem. Ieder jaar zijn er net genoeg mensen die besluiten een bijdrage te leveren.

Ik wil u vragen om dit jaar een donatie te doen van €5, €10, €20 of wat u ook maar kunt missen, om de Wikimediaprojecten te beschermen en te behouden.

Bedankt,

Jimmy Wales
Oprichter van Wikipedia