Fundraising 2011/Jimmy Letter 001/sv

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Jag är en volontär.

Jag tjänar inte ett öre på att arbeta med Wikipedia och det gör inte heller någon av våra tusentals andra skribenter och bidragsgivare. När jag grundade Wikipedia kunde jag ha gjort det till ett vinstdrivande företag med annonser, men jag beslutade mig för att göra något annorlunda.

Handel är bra och det är inget ont i reklam. Men det hör inte hemma här. Inte på Wikipedia.

Wikipedia är någonting speciellt. Det är som ett bibliotek eller som en park. Det är ett sinnets tempel. Det är ett ställe där vi alla kan tänka, lära oss och dela med oss av vår kunskap. Det är ett unikt projekt i mänsklighetens historia - det första i sitt slag. Det är ett humanistiskt projekt som ger varenda människa på jorden ett fritt uppslagsverk.

Varenda person.

Om alla som läser detta donerade $5 var, så skulle den här insamlingen vara klar idag. Men inte all kan eller kommer att donera. Och det är inget fel med det. Varje år bestämmer sig tillräckligt många personer att ge en slant. Vi avslutar kampanjen när vi når vårt mål. Vi är en liten organisation och jag har arbetat hårt under de här åren för att den ska fortsätta att vara liten och ekonomisk. Vi gör det vi ska utan att slösa.

Men för att kunna göra detta utan att ta till reklam behöver vi er hjälp. Det är ni som håller drömmen vid liv. Det är ni som har skapat Wikipedia. Det är ni som tror på idén att en lugn plats för eftertanke och lärande är värd att ha.

Så, snälla, överväg att ge 100 SEK, €20, $50 eller vad du kan i år för att bevara och hålla igång Wikipedia.

Tack!

Jimmy Wales
Wikipedias grundare