Jump to content

Fundraising 2011/Kaldari Letter/sq

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Dikur interneti ishte me të vërtetë interesant

Dikur në vitet 90, interneti kishte aq shume diversitet saqë të krijonte ndjesinë e një komuniteti me njerëz interesantë, jo si sot që është kthyer në televizor.

Unë isha një nga vullnetarët që krijuan Wikipedia-n. Para shume kohësh vendosëm që ndarja e informacionit dhe edukimi i njerëzve janë me të rëndësishme se paratë. Për këtë arsye, Wikipedia drejtohet nga një organizatë jo fitimprurëse dhe nuk ka për të publikuar asnjëherë reklama në faqet e saj.

Për t’i mbajtur serverët dhe punonjësit në pune nevojiten para. Por, në mënyrë që reklamuesit dhe influencat financiare të mos shtrembërojnë punën tone, çdo vit në i kërkojmë lexuesve tanë që të votojnë me paratë e tyre në mbështetje të një komuniteti njerëzish që përfaqësojnë diçka ndryshe në internet. Ju lutem, jepni $5, $10 apo sa të mundni!

Pasi redaktova Wikipedia-n për vite të tera, më në fund u punësova si programist. Mund t’jua them me bindje se infrastruktura që mbështet Wikipedia-n është aq e thjeshtë sa s’ka ku të vejë më.

Google mund të këtë rreth 1 milionë serverë. Yahoo ka rreth 13,000 punonjës. në kemi 679 serverë dhe 95 punonjës.

Wikipedia zë vendin e 5-të në internet , çdo muaj në shërbim të 470 milion njerëzve nga e gjithë bota – faqet e shikuara janë me miliarda.

Gjëja e mirë e kontributit është se kur ju i dhuroni $10 Wikipedia-s, dhurata juaj shumëfishohet disa herë. Nëse ato $10 shkojnë për rrogën e një programisti, i cili nga ana e tij krijon një program që i lejon 1000 vullnetarëve që të bëjnë diçka në Wikipedia, atëherë papritur 10 dollarët e tu kanë ndihmuar shumë më tepër nga ç’mund të ndihmonin në çdo faqe tjetër. Kontributi yt do të na ndihmojë neve që ta bëjmë Wikipedia-n më të mirë, dhe të sigurohemi që të paktën nga këto ane interneti të mbetet ende interesant.

Faleminderit.


Ryan Kaldari
Programist në Wikipedia