Jump to content

Meta:Interlanguage links/hu

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Meta:Interlanguage links and the translation is 21% complete.
Outdated translations are marked like this.

A Wikimedia projektek közti nyelvi linkekért lásd: Interwiki.

A Metán található legfontosabb lapokat célszerű a lehető legtöbb nyelvre lefordítani. Ez a lap megmutatja azt, hogy hogy szervezd a többnyelvű tartalmat a Metán.

Címek

Legelőször a főlapot kell létrehozni (pl.: Stewards), mely mindíg a legfrissebb kell legyen. Erről a lapról kell később készíteni a fordításokat.

Következő lépésként kell elkészíteni a fordítást allapként, melyet a címben szereplő perjel jelez (pl: Stewards/fr). A perjel után értelemszerűen az adott nyelv ISO639-es nyelvi kódja kell jöjjön. (Esetünkben fr = francia fordítás)

Hivatkozás

Once you have translations, you need to link between them so a reader can easily find his preferred language.

Ha kész vagy a fordítással, el kell helyezz hivatkozásokat mindkét lapra, hogy az olvasó könnyen tudjon navigálni két vagy több fordítás között: nincs több teendőd, mint mindkét szócikk legtetejére helyezd el a {{other languages}} sablont!

Irányelvek

Keep lists and data in one place

Lists and data that change over time (such as a list of stewards) should ideally be in a template (see help page about templates) using as little surrounding text as possible. This allows translators to place the data in each page without needing to translate it or update it regularly.

Alternatively each translation can link back to the section on the original page (see help page about links)