Jump to content

Movement Strategy/Recommendations/Coordinate Across Stakeholders/ca

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Movement Strategy/Recommendations/Coordinate Across Stakeholders and the translation is 100% complete.
Coordinar les parts interessades

Què

Un breu vídeo sobre aquesta recomanació (en anglès).

Nosaltres millorarem les estructures i pràctiques organitzatives existents i n'establirem altres de noves que garanteixin un ampli intercanvi d'informació, aprenentatge, transferència de coneixements i oportunitats d'establir xarxes amb tots els agents del Moviment així com amb els associats que comparteixin la nostra visió. Al coordinar recursos i assegurar que la presa de decisions sigui equitativa, aquestes estructures i pràctiques facilitaran un millor compromís, una reacció més ràpida i un major suport en tot el nostre Moviment.

Canvis i accions

 • Crear i mantenir actualitzats documents compartits que defineixin clarament les responsabilitats i les capacitats esperades en les activitats específiques com la promoció, el desenvolupament de capacitats, les associacions, el producte i la tecnologia, entre altres. Aquests documents reflectiran valors, necessitats, principis i responsabilitats comuns compartits i facilitaran el creixement i la inclusió.
 • Crear espais de comunicació i col·laboració entre i amb els contribuïdors tècnics per augmentar l'escala i l'impacte del nostre treball i la sostenibilitat de la infraestructura:
  • Crear un espai per als associats i altres col·laboradors sobre els fluxos de treball d'àrees de contingut específiques que requereixen eines, actualització i millora.
  • Crear un espai de participació i comunicació per a desenvolupadors tercers.
  • Identificar i resoldre els obstacles principals per aconseguir un treball col·laboratiu en les tecnologies modernes, tot creant noves interfícies i millorant la nostra experiència d'usuari.
  • Crear un Consell de Tecnologia per establir processos per introduir noves funcionalitats a les plataformes i eines de projectes. L'objectiu és millorar la comunicació entre el personal de desenvolupament i altres col·laboradors tècnics per millorar la xarxa, coordinar la innovació, proporcionar i obtenir suport, i fomentar les aportacions a les decisions i l'assignació de recursos que afecten les comunitats.
  • Millorar els canals i espais de comunicació entre els desenvolupadors i les comunitats per rebre comentaris, així com per crear processos de mentoria, capacitació i organització de la revisió de codis i la redacció de documentació, entre altres.

Justificació

La manca de claredat sobre les funcions dels diversos agents, els canals de comunicació ineficaços i els diferents sistemes de fixació de prioritats han creat punts de conflicte, percepcions que la presa de decisions es produeix sense consulta i falta d'unitat. Per millorar la comprensió i el compromís entre les comunitats de voluntaris i altres parts del nostre Moviment, cal establir atenció, recursos i estructures de suport.

Molts canvis significatius en el programari s'aborden sense consulta i, per tant, no tenen acceptació i comprensió en tots els projectes. Aquesta manca de coordinació es veu agreujada per un suport inadequat i una comunicació ineficaç amb els voluntaris, els col·laboradors tècnics, els associats i els desenvolupadors de la comunitat. Sovint se'ls deixa a la seva pròpia discreció pel que fa al manteniment i la millora dels seus instruments, i tant els usuaris com els associats poden experimentar molts obstacles (per exemple, a l'hora de compartir el contingut). L'establiment d'una estructura central, com un Consell de Tecnologia, pot orientar l'enfocament i la coordinació del desenvolupament de noves tecnologies. De la mateixa manera, les estructures regionals i temàtiques poden facilitar la coordinació entre els diversos agents del Moviment amb més claredat i enteniment compartit.

La necessitat de millors mecanismes per connectar les persones amb interessos temàtics similars és evident en tots els nivells del Moviment, així com entre els nostres associats. La importància de la coordinació serà més rellevant a mesura que el nostre Moviment es faci més gran i més divers, i la creació de solucions tindrà efectes multiplicadors en la quantitat i la qualitat de coneixement lliure que puguem crear i compartir.