Стратегия/Уикимедианско движение/2017/Хора

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia movement/2017/People and the translation is 100% complete.
Информация за стратегическия екип на движението.

Основен стратегически екип

Основният екип е съставен от хора от Фондация Уикимедия и williamsworks:

  • Whitney Williams, williamsworks
  • Ed Bland, williamsworks
  • Shannon Keith, williamsworks
  • Guillaume Paumier, Старши анализатор, Wikimedia Foundation
  • Suzie Nussel, консултант по организационна стратегия, Wikimedia Foundation

Този екип ще се грижи за цялостния процес и ще се стреми да запазва участието и ангажираността на всички групи. Архитектите (Уитни, Ед, Гийом) ще оформят и проектират съвместно разговори в рамките на общностите ни и извън тях и ще трансформират резултатите в значима, основана на познанието стратегическа насока за движението. Те ще работят в тясно сътрудничество и ще търсят съвет от ръководителите на пътеки, работните групи и доброволни съветници. Ръководителите на проекта/ заинтересованите страни (Сузи и Шанън) ще работят с ръководителите на пътеки за да ангажират ръководството, ще координират пътеките и ще ги подпомагат според нуждите им и ще ръководят задачите, сроковете и бюджетите на цялостния процес.

Сктруктура
Whitney Williams, Ed Bland, and Guillaume Paumier
Управление на проекта/ заинтересовани страни
Shannon Keith and Suzie Nussel

Координатори на стратегията

Процесът на стратегията на движението и по-специално дискусиите с общностите са подпомагани от екип от 19 стратегически координатори. Те са опитни уикимедианци, които служат като връзка между общностите и стратегическия процес.

Ръководители на пътеки и работни групи

Комитет на насочване на процеса в общността

Консултативна група към пътека A

Консултативна група с членове от различни региони, полове, езици, проекти, и видове и размери на обединения и групи, ще спомогне да се осигури разнообразно участие и гледни точки. Тази консултативна група ще работи с ръководителя на пътеща А Никол Ебер, за да подпомога непрекъснатия преглед и итерация на текущия процес; да бъде резонатор при проектирането, внедряването и осмислянето му, както и да осъществява връзка към колкото е възможно повече различни и слабо представени групи.

Дискусионни координатори за Пътека A

От всяка Организирана група се изисква да назначи един или повече Дискусионни координатори, които да поддържат връзка между тяхната група и стратегическия процес. Този човек е отговорен за поканите към хората в дискусията, да бъде домакин на дискусията, за обобщаване на резултатите от нея и включването им в цялостния процес.

Водещи

В допълнение към гореописаните Стратегически координатори: доброволци и обединения, които действат като водещи при дискусии със специфични групи и общности, посочени в Стратегия/Уикимедианско движение/2017/Обхват/Списък.

Група за черновата

Вие!

Провеждат се редица консултации в уики, както и лични или групови виртуални дискусии

Разработени са дискусионни комплекти, които да подпомогнат дискусиите за стратегията на движението във вашия географски район и език.

Също така сте поканени да помогнете с превод на съдържанието на стратегията на движението.