Стратегия/Уикимедианско движение/2017/Актуализации/28 април 2017 г. - Актуализация №14 в стратегическия процес на уикимеданското движение

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Съобщение от Катрин Мар

Това съобщение, „28 април: Актуализация на стратегическия процес на уикимеданското движение (# 14!)“, е изпратено от Катрин Мар на 28 април 2017 г.

Здравейте!

Резюме: Първият цикъл от стратегическите разговори приключи, а вторият ще започне до 5 май. Благодаря!

Благодаря (!) на всички, които отделиха време, за да дадат своя отговор на въпроса: „Какво искаме да изградим или постигнем заедно през следващите 15 години?“

През изминалия месец събрахме повече от 1 800 изявления на повече от 20 езика от десетки дискусии в движението. Това включва обещания доклад от конференцията на Уикимедия, който Wikimedia Deutschland завърши и публикува на Мета-Уики. Аз съм развълнувана от сведенията, идващи от цялото движение за групи, които се събират, понякога за първи път, за да обсъдят бъдещето ни. Например, чухме това от приятелите ни от Уикимедия Индонезия: „Благодарим ви, че организирате тези чудесни преживявания, които ни позволяват да се свързваме с други уикипедианци, които не сме срещали преди“.

Разширеният екип за стратегията състави тези изявления и обедини общите теми, които ще обсъдим в следващия цикъл на нашите разговори. Ние всъщност преместихме началото на цикъл 2 от 25 април, за да дадем повече време за всичко и сега планираме да го стартираме до 5 май.

Усилията ни да съберем отзиви от партньори и експерти от целия свят са на място! Аз бях в Брюксел тази седмица и имах вечеря с експерти по политиката на ЕС и интернет, които споделиха идеите си за нашето бъдеще. Бяхме в състояние да организираме тази вечеря благодарение на помощта на членове на общността, участващи в Групата за застъпничество за свободно знание в ЕС и Уикимедия Белгия. Тази среща с хора от целия Европейски съюз бе възможност да обсъдим въздействието на интернет политиката върху бъдещето на свободното знание и уикимедианското движение.

Отзивите, събрани при такива събития, ще бъдат споделени, за да ги обмислим и включим в бъдещите дискусии около нашата стратегия за движението. Ако се интересувате от интервюиране на потенциални партньори или организиране на подобни дискусии в малки групи с експерти, ние Ви насърчаваме! Фондацията може да бъде в състояние да предостави финансова подкрепа за подобни усилия. Моля, свържете се с нас на Мета-Уики, ако се интересувате.

Имаме много подготвителна работа преди следващия цикъл на дискусията, така че това е всичко засега!

Но докато все още сте тук, искам да напомня, че това е последната седмица, за да дадете мнение за грантовете по Годишния план, предоставени на Комитета за разпределение на средства, включително и Годишния план на Фондация Уикимедия през следващата година. Вашият принос е полезен не само за Комитета за разпределение на средствата, но и за организациите, които са предоставили планове. Моля, обмислете това и изпратете конструктивни отзиви, ако имате време преди крайния срок 30 април.

À plus (В превод от френски: „До по-късно“),
Катрин