Стратегия/Уикимедианско движение/2017/Актуализации/8 януари 2017 г. - Актуализация №3 в стратегическия процес на уикимеданското движение

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Съобщение от Катрин Мар

Това съобщение, „8 януари: Актуализация на стратегическия процес на уикимеданското движение (# 3!)“, е изпратено от Катрин Мар на 8 януари 2017 г.

Здравейте,

Надявам се, че всички сте се насладили на почивката си през уикенда и сте се завърнали освежени и готови за вълнуващата година, която ни предстои! С извинения за изпращането на този имейл с няколко дни закъснение, в него се намират актуализациите на стратегическия процес на движението от изминалата седмица.

Акценти от изминалата седмица:

Отделът за ангажиране на общността работи по подготовката на презентация на представителите на партньорски програми и сътрудници на конференцията на Уикимедия, която ще се проведе в края на март в Берлин. Тези хора ще бъдат поканени да обсъдят тематичната посока на общото движение, да споделят идеи, увеличат ангажираността и да започнат да търсят допирни точки.

  • Изпратихме покани до 134 членове на общността. Работим с тях за потвърждаване на възможността им за участие и за приключване на приготовленията до края на месеца.
  • Членовете на общността бяха определени въз основа на демонстрираното си лидерство в рамките на Уикимедия и/или опита си, свързан с процесите в цялото уикимедианско движение.
  • Нашата цел е да използваме тази възможност, за да съберем тази група на едно място, посветена на обсъждането на движението по тематични направления, както и да се възползваме от пленарните сесии.

Какво следва?

  • Все още работим по детайлите, но аз с нетърпение очаквам да споделя информация за екипа, включително Водещият архитект, който ще работи с нас за улесняването ни по време на процеса през следващите месеци.
  • Ще споделим повече информация за допълнителните лица, присъстващи на конференцията на Уикимедия и планираната програма, когато е възможно.

Както винаги, можете да следите тези актуализации на портала на Мета-Уики за стратегията на движението.

Фондацията е домакин на годишната ни среща на всички служители през този уикенд в Сан Франциско. Аз не очаквам забавяне на актуализациите през идната седмица, но исках да ви кажа предварително, че много хора ще пътуват през следващата седмица и в резултат на това е възможно да се забавим с получаването на отговорите.

Довиждане,
Катрин