Jump to content

Estratègia/Moviment Wikimedia/2018-2020/Transició

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia movement/2018-20/Transition and the translation is 100% complete.
Vídeo breu i senzill d'introducció al procés d'Estratègia de Moviment i als Esdeveniments Globals (disponible en diversos idiomes i obert per a la seva traducció).

Tenim una direcció estratègica, unes recomanacions i uns principis per guiar els canvis futurs del moviment Wikimedia en general. Ara hem d'esbrinar com aconseguim aquest canvi perquè es prenguin decisions i les mesures en col·laboració amb les persones i les comunitats afectades, mitjançant una transició a la implementació. Després d'identificar les prioritats per a la implementació i organitzar diverses discussions importants, l'estratègia del moviment ara passa a la implementació.

Resum

Des de l'octubre al desembre de 2020, les comunitats de Wikimedia, afiliats i l'equip de suport a l'estratègia del moviment van organitzar aproximadament 50 esdeveniments per prioritzar les recomanacions, tot escollint les initiatives (resultats de cada recomanació) que es van considerar importants per a la comunitat en el futur. Com a resultat d'aquests esdeveniments, així com de l'important acte "Converses Globals" al novembre, es van escollir com a prioritats vuit grans iniciatives i clústers d'iniciatives (grups de diverses iniciatives) per a la implementació.

Entre el desembre de 2020 i el febrer de 2021, els vuit primers clústers d'iniciatives, que van rebre el sobrenom de clúster A a clúster H, es van debatre en una sèrie d'esdeveniments de seguiment". A més, un esdeveniment important es va dedicar particularment a debatre les iniciatives del clúster A (aquelles relacionades amb la governança de Wikimedia, incloent-hi la Carta del Moviment i el Consell Global Provisional). Els resultats de l'esdeveniment es van publicar en un informe detallat a Meta, que incloïa diverses opcions per procedir a la implementació de la Carta del Moviment i del Consell Global Provisional. Molt aviat s'iniciaran altres discussions per implementar-les.

Click on the country or the name to see their prioritiesWikimedia Community Group SudanWikimedians of the LevantWikimedia IsraelWikimedia MAWikiDZ (Algeria)Wikimedia ArgentinaWikimedia FranceWikimedia Deutschland for German Online-Community (Wikipedia)Wikimedia NorgeWikimedia User Group of Aotearoa New ZealandWikimedians of CameroonWikimedia Community User Group Côte d'IvoireWikimedia User Group Guinea ConakryCommunity in SénégalWikimedia United KingdomWikimedia EspañaSan Diego Wikimedians User GroupWikimujeres User GroupAfroCROWDWikimedians for Sustainable DevelopmentLes sans pagEsIberocoopWikiDonneWikimedia TaiwanWikimedia NYCWikimedia District of ColumbiaWikimedia AustraliaPhilippine Wikimedia CommunityHablon User Group of Wikimedians in the PhilippinesWikimedia Community User Group Hong KongWikimedia TaiwanWest Bengal Wikimedians User GroupWikimedia Community User Group MalaysiaWikimedia IndonesiaWest African Strategy MeetupESEAPArt+FeminismWiki Cemeteries User GroupAccess to Knowledge (A2K)Access to Knowledge (A2K)Myanmar Wikimedia Community User GroupCeltic KnotWikimedians in Residence Exchange NetworkWALRUSWikimedia TanzaniaWikimedia SverigeVietnam Wikimedians User GroupWikimedia Nigeria Foundation Inc.Wikimedia Community User Group UgandaWikimedians of Santali Language User GroupJenga Wikipedia ya KiswahiliWikimedia LGBT+Wikimedia NederlandWikipedia & Education User GroupWikimedia Community User Group KenyaIgbo Wikimedians User GroupArabic-speaking communityWikimedia Ghana User GroupWest African Strategy MeetupGlobal Open Initiative

Context

Article principal: Esquema d'esdeveniments

Per fer la transició de la publicació de les recomanacions a la seva implementació, necessitem un pla. Per crear aquest pla, al setembre començaran esdeveniments virtuals de tot el moviment. Utilitzarem els principis de l'Estratègia del moviment com a marc guia per garantir que la planificació sigui inclusiva i potenciï la nostra diversitat d'actors del moviment sense deixar ningú enrere.

Vam perdre l'oportunitat de treballar junts en aquesta transició a la implementació a la Wikimedia Summit. Tot i així, vam guanyar l'oportunitat d'incloure un nombre més alt i un perfil més divers de participants. Incorporar col·laboradors en línia, comunitats de desenvolupadors tècnics i grups d'usuaris més petits en el procés de planificació serà una prioritat fonamental.

Una interacció virtual exitosa amb un gran nombre de participants diversos pot ser un repte. Es va convocar un Grup de Disseny per ajudar a preparar els debats virtuals sobre la transició. Aquest grup estava format per membres de la comunitat que reflectien diferents parts i perspectives del moviment (vegeu els criteris de seleccio). El Grup de Disseny va elaborar el pla d'alt nivell per als esdeveniments de priorització de la transició i les Converses Globals.

Cronologia

8 - 21 de juny

de 2020

Convocatòria de candidatures per al Grup de Disseny

22 de juny - finals de juliol

de 2020

Disseny dels debats en grup i disseny obert amb un moviment més ampli

Principis d'agost

de 2020

Esborrany del pla per als esdeveniments en línia compartits per rebre comentaris de la comunitat

Agost - setembre

de 2020

Plans per als esdeveniments en línia finalitzats i posats en marxa

Setembre - octubre

de 2020

Preparació i priorització d'esdeveniments

Novembre - gener

de 2020-2021

Discussions globals per crear el pla d'implementació a 18 mesos

Gener a febrer

de 2021

Esdeveniments de seguiment i transició a la implementació

Recursos

Podcasts

Audio Episodi 4: Kayode Yussuf (help | download | file info)
Audio Episodi 3: Sherry Antoine (10.33MB, help | download | file info)
Audio Episodi 2: Rupika Sharma, part 2 de 2 (5.89MB, help | download | file info)
Audio Episodi 2: Rupika Sharma, part 1 de 2 (9.28MB, help | download | file info)
Audio Episodi 1: Jerrie Kumalah (8.17MB, help | download | file info)

PDF