Stratégia/Wikimédia-mozgalom/2018–20/Frissítések/2019 április

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia movement/2018-20/Updates/April 2019 and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎español • ‎français • ‎magyar • ‎português do Brasil • ‎العربية • ‎हिन्दी • ‎中文
Szeretnél segíteni a fordításban? Fordítsd le a hiányzó üzeneteket.

Kedves Wikimédisták!

A mozgalmi stratégiával kapcsolatban mozgalmas heteket tudhatunk magunk mögött. A munkacsoportok márciusban közzétettték a felmérések eredményeit; a központi csapat és a munkacsoportok három sűrű napot töltöttek el Berlinben a Wikimédia-csúcson; most a partnerszervezetek és a nyelvi közösségek ezeket a megbeszéléseket tovább folytatják a világban. Részletek és sok hivatkozás az alábbiakban.

Felmerülő ötletek a Wikimédia-csúcson a jövőnkkel kapcsolatban

A munkacsoportok tagjai a Berlinben megrendezett Wikimédia-csúcson közvetlenül is részt vehettek a szervezett csoportok megbeszélésein. A felmérések alapján megbeszélések indultak a szükséges változtatásokkal, az erőforrás-felhasználással, partneri kapcsolatok létesítével és azzal kapcsolatban, hogy a szunnyadó energiáinkat hogyan fordíthatnánk a mozgalom javára. A program adaptív, rugalmas formátumának célja, hogy a szervezett csoportok szükség szerint megbeszélhessék a felmerülő szempontokat. További információkat a kapcsolódó blogposztban találhatsz.

Kérdésektől a válaszokig: mit csinálnak a munkacsoportok?

A felmérések március közepi közzétételét és a Wikimédia-csúcsot követően a munkacsoportok a strukturális változtatásokhoz szükséges kutatásokat végzik. Jelenleg minden a mozgalomban rejlő lehetőségekről szól; ennek részeként a munkacsoportok begyűjtik a közösség észrevételeit, amelyet a sokszínű mozgalmunkkal kapcsolatos javaslatok kidolgozásához fognak felhasználni.

Vegyél részt a közösségi megbeszélésekben

Jelenleg is zajlanak a jövőnkről szóló megbeszélések! Ez a te lehetőséged arra, hogy elmondhasd, szerinted miben kellene mozgalmunknak változnia. A közreműködéshez látogass el a Meta-Wikire (jelenleg kilenc nyelven érhető el, de hamarosan továbbiak is lesznek) és mondd el véleményedet a dokumentumok vitalapján. Felvettük a kapcsolatot az arab, német, hindi, mandaring, spanyol és portugál közösségek közösségi kapcsolattartóival, akik a wikin és a közösségi médiában zajló megbeszéléseket vezetik a szerkesztők, olvasók és egyéb közreműködők bevonása érdekében. A szervezeti kapcsolattartók a stratégiai irányzatnak az adott szervre érvényes részeit tárgyalják; részletekért látogass el a szervezeted preferált csatornájára.

Hogyan tovább?

A következő hónapok a visszajelzések, adatok, felmérések és tartalom begyűjtéséről fog szólni, amelyet a felépítésbeli változtatások megtervezéséhez fogunk használni. A közösségi megbeszélések a közösségekkel és szervezetekkel júniusig fognak futni a teljes folyamatról; te is emeld fel hangod. A szervezetek tagjai közül további kapcsolattartókat keresünk.

Tedd fel kérdéseidet, és oszd meg észrevételeidet!

Nicole