Translation requests/Give the gift of knowledge/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Geef kennis cadeau[edit]

Template:Fundraising menu-en Template:GiftLang2007

Florence Devouard, voorzitter van de Wikimedia Foundation

22 oktober 2007 - In zes jaar is Wikipedia, ontstaan als kleine beweging, uitgegroeid tot een onvergelijkbaar naslagwerk dat de manier waarop we kennis delen heeft veranderd. De site trekt wereldwijd miljoenen bezoekers en is inmiddels in 250 talen beschikbaar.

Zoals de meeste projecten die door de Wikimedia Foundation (de stichting achter onder meer Wikipedia) worden geleid maakt Wikipedia het mogelijk dat mensen van over de hele wereld alle menselijke kennis delen, terwijl tegelijkertijd meningen evenwichtig gerepresenteerd worden. We zijn uiteraard trots op de positieve invloed die Wikipedia en de andere projecten hebben gehad op mensen uit de wereld.

De wereldwijde invloed van Wikipedia heeft gezorgd voor een groeiende reeks verantwoordelijkheden en uitdagingen voor de Wikimedia Foundation. Vanwege het internationale succes heeft de Foundation zich gefocust op die delen van de wereld die de ondersteuning het hardste nodig hebben: ondervertegenwoordigde gemeenschappen met beperkte toegang tot onderwijs. Aangezien bijna twee miljard kinderen in ontwikkelingslanden weinig tot geen onderwijs genieten zien we dit als belangrijk werk.

Tot nu toe heeft de Wikimedia Foundation met beperkte middelen grote vooruitgang geboekt in deze gebieden. Met meerdere partners hebben we Wikipedia bereikbaar gemaakt in slecht toegankelijke gebieden en hebben we de oprichting van Wikipedia's in talen als het Yoruba en Swahili gesteund. Wat nog belangrijker is, is dat we het afgelopen jaar de basis hebben gelegd voor toekomstige onderwijsprojecten.

Hoewel we veel bereikt hebben moeten we meer doen!

De Wikimedia Foundation heeft uw hulp nodig om de uitwisseling van kennis wereldwijd mogelijk te maken.

De komende weken zullen we onze jaarlijkse collecte uitvoeren. We hopen dat u uw steun wilt uitdrukken met een donatie - waarvan de grootte niet uitmaakt - zodat we onze missie, om iedereen overal in de wereld, gratis toegang te verlenen tot alle menselijke kennis, kunnen vervullen.

Florence Devouard
Voorzitter van de Wikimedia Foundation