Jump to content

Translation requests/Give the gift of knowledge/nb

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Gi kunnskap som gave[edit]

Template:Fundraising menu-en Template:GiftLang2007

Wikimedia Foundations styreleder Florence Devouard

22. oktober 2007 – Wikipedia, en grasrotbevegelse som startet for bare seks år siden, har vokst til en global ressurs som forandrer hvordan vi deler kunnskap. Nettsiden besøkes av millioner av mennesker fra verden og er tilgjengelig på 250 språk.

Som de fleste prosjekter drevet av Wikimedia Foundation, gjør Wikipedia det mulig for alle verdens folk å få del i summen av all menneskelig kunnskap, og samtidig forsikre at alle stemmer blir hørt like mye. For ikke å snakke om hvor stolte vi er av den positive innflytelsen Wikipedia og våre andre prosjekter har hatt i det globale samfunnet.

Den globale effekten av Wikipedia har åpnet døren til større ansvar og utfordringer for Wikimedia Foundation. I lyset av den internasjonale suksessen har organisasjonen derfor begynt å fokusere sin energi på deler av verden som trenger vår hjelp mest – underrepresenterte samfunn med begrenset tilgang til utdanningsressurser. Nesten to milliarder barn i verden over mottar liten eller ingen utdannelse, og vi anser dette som et viktig arbeidsfelt.

Så langt, gitt våre begrensede ressurser, har Wikimedia Foundation kommet langt på dette området. Gjennom partnerskap har vi klart å etablere Wikipedia i fjerne hjørner av verden, og å sette igang Wikipedia på språk som yoruba og swahili. Det aller viktigste de siste årene har vært å plante frø for fremtidig allmennopplysning.

Til tross for disse prestasjonene må vi gjøre enda mer!

Wikimedia Foundation trenger din støtte for å tilrettelegge kunnskapsutveksling verden rundt.

I ukene som kommer vil vi holde vår årlige pengeinnsamling. Vi håper at du kan uttrykke din støtte gjennom en donasjon – uansett hvor stor eller liten den er – og være med å styrke vår evne til å gjennomføre vårt oppdrag, å tilby alle verdens folk fri tilgang til summen av all menneskelig kunnskap.

Florence Devouard
Styreleder for Wikimedia Foundation