Translation requests/WMF/Donor privacy policy/fi

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Natsjo 12:44, 16 March 2011 (UTC)[reply]

Lahjoittajien Tietosuojakäytäntö

Wikimedia-säätiö (Säätiö) kunnioittaa mitä korkeimmalla tasolla lahjoittajiensa yksityisyyttä. Jotta voisimme edistää sitoumustamme oikeuksienne kunnioittamisessa, me olemme kehittäneet tämän Lahjoittajien Tietosuojakäytännön opastaaksemme vapaaehtoisiamme sekä henkilöstöämme millä tavalla he saavat ja eivät saa käyttää yksityisiä tietojanne. Tätä käytäntöä voidaan mahdollisesti päivittää aika ajoin.

Käytäntö

Mitä tietoja keräämme

Säätiö kerää ja käyttää joitakin lahjoittajia koskevia tietoja, joihin kuuluvat: lahjoitettu rahamäärä, osoite, puhelinnumero, lahjoittajan kommentit sekä sähköpostiosoite. Verolait Yhdysvalloissa sekä Floridan osavaltiossa edellyttävät että Säätiö pitää yhteystiedot sekä lahjoittajien maksutasot arkistoituna.

Miten käytämme tietoja

Säätiö ei koskaan julkaise, myy, vaihda, vuokraa tai jaa lahjoittajiensa nimiä (jollei nimeä ole päästetty julkaistavaksi), sähköpostia tai sähköpostiosoitteita, taikka puhelinnumeroita. Säätiö käyttää lahjoittajien yhteystietoja (sähköposti, puhelinnumero ja osoite) pelkästään näihin tarkoituksiin:

 • Jakaakseen kuitteja lahjoituksista
 • Kiittääkseen lahjoittajia heidän lahjoituksistaan
 • Ilmoittaakseen lahjoittajille tulevista rahankeräyksistä sekä muusta Säätiön toiminnasta
 • Sisäistä tutkimusta sekä kirjanpitoa varten
 • Raportoidakseen tarvittaville Yhdysvaltojen sekä osavaltion virastoille (nämä raportit eivät ole julkisesti tarkasteltavissa)
 • Ottaakseen yhteyttä lahjoittajiin jos käytäntöön tehdään muutoksia.

Asiaankuuluvasti anonymisoituja lahjoittajatietoja käytetään kuitenkin edistämis- ja rahankeruutoimintaa varten. Me annamme lahjoittajille mahdollisuuden saada nimensä julkisesti liitetyksi lahjoitukseensa, ellei lahjoittaja nimenomaisesti valitse "nimetön"-kenttää lahjoittaessaan verkossa. Kaikissa muissa tapauksissa henkilöstön ja vapaaehtoisten oletusarvona on otaksua että kaikki lahjoitukset on jätettävä ilmoittamatta julkisesti, jollei lahjoittaja nimenomaisesti ilmaise toisin.

Taloudelliset tiedot

Kaikki pääsy lahjoittajien taloudellisten tietojen pariin on tiukasti rajoitettu pelkästään ammatilliselle henkilökunnalle, jonka on käsiteltävä näitä tietoja. Mitään tällaisia tietoja ei anneta yhdellekään ihmiselle, organisaatiolle tai ryhmälle joka ei näitä tietoja tarvitse.

Säätiö käyttää ainoastaan maailmanluokan turvallisuutta ja vahvoja maineita omaavia verkkomaksupalveluja. Wikimedia-säätiö ei säilytä luottokorttitietojasi, pankkitilinumeroitasi, taikka muita tilitietoja joita on lähetetty näihin maksupalveluihin, eikä säätiö myöskään pääse käsiksi näihin tietoihin.

Lahjoitukset Wikimedia-säätiölle menevät pankkiin tallelokeroon. Tämä antaa kaikesta parhaimman turvan ja luottamuksen.

Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysymyksiä koskien tätä Lahjoittajien Tietosuojakäytäntöä, tai jos haluat että sinut poistetaan meidän sähköposti-/postituslistoiltamme, ole hyvä ja lähetä meille sähköpostia osoitteeseen donate@wikimedia.org tai postia osoitteeseen:

Wikimedia Foundation, Inc.
1 Montgomery Street
Suite 1600
San Francisco, CA 94104
USA

Ole hyvä äläkä lähetä lahjoituksia yllä olevaan osoitteeseen. Lahjoitukset voi lähettää tallelokeroon osoitteella:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA
Note: donations by check are processed directly at our centralized lockbox location which is in Washington, DC.

Donor Bill of Rights

Säätiö noudattaa Donor Bill of Rightsia.

Filantropia perustuu vapaaehtoistoimintaan yhteisen hyvän vuoksi. Kyseessä on elämänlaadun kannalta ensisijainen antamisen ja jakamisen perinne. Vakuuttaaksemme että filantropia ansaitsee yleisön kunnioituksen ja luottamuksen, ja että lahjoittajat sekä tulevat lahjoittajat voivat antaa täyden luottamuksensa yleishyödyllisille yhteisöille ja tarkoituksille joihin heidän tukeaan on pyydetty, me julistamme että kaikilla lahjoittajilla on nämä oikeudet:

 1. Saada tietoa organisaation tehtävästä, tavasta jolla organisaatio aikoo käyttää lahjoitetut varat, sekä sen kyvystä käyttää lahjoituksia tehokkaasti niiden tarkoituksiin.
 2. Saada tietoa organisaation johtokunnassa olevien henkilöllisyyksistä, ja odottaa johtokunnalta varovaista arvostelukykyä sen hoidettavissa velvollisuuksissa.
 3. Päästä käsiksi organisaation viimeisimpiin tilinpäätöksiin.
 4. Saada varmuus siitä, että heidän lahjansa käytetään tarkoituksiin joiden takia ne annettiin.
 5. Saada asianmukaista tunnustusta ja kunnianosoitusta.
 6. Saada varmuus siitä, että heidän lahjoitustietojaan käsitellään kunnioittaen ja luottamuksellisesti niin pitkälle kuin laki edellyttää.
 7. Odottaa, että kaikki suhteet henkilöiden kanssa jotka edustavat lahjoittajaa kiinnostavia organisaatioita, ovat ammattimaisia luonteeltaan.
 8. Saada tietoa siitä, ovatko lahjoituksia hakevat vapaaehtoisia, organisaation omia työntekijöitä vai vuokrattuja asianajajia.
 9. Mahdollisuus saada nimensä pois postituslistoilta jotka järjestö mahdollisesti aikoo jakaa.
 10. Tuntea, että kysymyksiä voi esittää vapaasti lahjoitusta antaessaan, ja että voi saada nopeita, totuudenmukaisia sekä suorapuheisia vastauksia.

Tämän lausunnon tekstin on kokonaisuudessaan kehittänyt American Association of Fund-Raising (AAFRC), Association for Healthcare Philanthropy (AHP), Council for Advancement and Support of Education (CASE), ja National Society of Fund Raising Executives (NSFRE).