Wikicamp Nepal 2018/Programs

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search


Hashtag: #WCN2018
Flag of Nepal.svg
Wikicamp Nepal 2018

Wikicamp Nepal 2018 (WCN) is a three day event for experienced and new Wikipedians of Nepal. The main objective of the event is to increase the Wikimedia offline activities in Nepal, develop skills of the new Wikipedians and bring together experienced and newbie Wikipedians. This brought together Wikipedians from Nepali, Maithili, Doteli, Newari (Nepal Bhasha), Bhojpuri, Sanskrit and Santali Community as well as 2 emerging Incubator communities - Awadhi and Marwari.
This is first event of its kind being held in Nepal and is intended to become an annual national flagship event for Wikipedia/Wikimedia in the country.

Main Page

For general queries contact Envelope alt font awesome.svg Tulsi Bhagat, Program coordinator, Wikicamp Nepal 2018 or else you can also contact with anyone from the Program committee.


There are different ways of checking the program:

  • The program schedule (below in wiki-tables)
  • The softcopy: Google sheet
  • A pinboard at the venue (event hall)
  • The hardcopy (printed on A4 paper) on every single room's of participant

Program schedule

Program Schedule | WCN2018
Thursday, 22 November 2018 (Day 1)
Time (NPT) Particulars Host Duration Tracks
2:00 to 6:00 PM 🛬 Arrival of Participants - 4 hrs -
6:00 to 9:00 PM Meet, Greet and Introduction
Participant Interactive Session (🍲 Dinner time included)
- 3 hrs Talk
Friday, 23 November 2018 (Day 2)
8:00 to 10:00 AM Registration & 🍞🍟 Breakfast - 2 hrs -
10:00 to 11:30 AM Welcome speech/Opening ceremony Pankaj Deo 1.5 hrs -
11:30 AM to 12:00 PM Featured Contents in Wikipedia Nirjal Shrestha 30 mins Other
12:00 to 12:30 PM Inspiring Young Contributors for Outreach activities Innocentbunny 30 mins Outreach
12:30 to 01:10 PM Writing Quality Articles in Nepali Wikipedia Learnerktm 40 mins Other
Nepali pronunciation & grammar in Nepali wikipedia Komal Prasad Pokharel
01:10 to 01:45 PM Lunch - 35 mins -
01:45 to 02:30 PM Community evolution, organization framework and leadership Ganesh Paudel 45 mins Community
02:30 to 03:00 PM Wiki Loves Earth : Initiation and Impact Nabin K. Sapkota 30 mins Outreach
03:00 to 03:30 PM Wiki Loves Monuments:Introduction and Importance Nirmal Dulal 30 mins Outreach
03:30 to 04:00 PM ☕ Tea Break - 30 mins -
04:00 to 04:30 PM Installation and configuration of Pywikibot on Windows Tulsi Bhagat 30 mins Technical
04:30 to 05:00 PM Gender Gap and Outreach सृजना 30 mins WMF Issue
Gender Gap Sushma Sharma WMF Issue
05:00 to 05:30 PM Wikimedia Commons license and FOP Biplab Anand 30 mins Technical
05:30 to 06:00 PM How to integrate our efforts? Janak Bhatta 30 mins Community
07:00 to 09:00 PM Freshen up/🍲 Dinner - 2 hrs -
Saturday, 24 November 2018 (Day 3)
7:00 to 8:00 AM 🧘🏼‍♀️ Yoga Session Pankaj Deo 1 hrs -
8:00 to 10:00 AM Freshen up - 2 hrs Refreshment
🍞🍟 Breakfast
10:00 to 10:30 AM Improvement of the depth of Wikipedia Anup Sadi 30 mins Technical
10:30 to 11:00 AM How to Run a Successful Hackathon Cherishsantosh 30 mins Technical
11:00 to 11:30 AM Introducing Wikipedia to New Readers SGill 30 mins Outreach
11:30 AM to 12:00 PM Introducing Santali Wikipedia to New Contributors Shibu Murmu 30 mins Other
12:00 to 12:30 PM Wikimedia Affiliates - The What, Why, and How Biplab Anand 30 mins Outreach
12:30 to 01:00 PM Category maintenance on Nepali Wikipedia BRPever 30 mins Technical
01:00 to 02:00 PM Lunch - 1 hrs Refreshment
02:00 to 02:30 PM Wikipedia Education Program in Nepal सरोज कुमार ढकाल 30 mins Outreach
02:30 to 03:00 PM Best Practices of Event Organizing KCVelaga 30 mins (Online) Community Engagement
03:00 to 03:30 PM ☕ Tea Break and Group Photo - 30 mins Refreshment
03:30 to 05:00 PM All about Tech Tulsi Bhagat
Biplab Anand
1.5 hrs Technical
05:00 to 05:30 PM Edit-a-thon for Wikipedia Asian Month 2018 Nirjal stha 30 mins Other
05:30 to 06:00 PM Journey of Maithili Wikimedians MWUG representatives 30 mins Other
06:00 to 09:00 PM Closing ceremony & Freshen up - 3 hrs -
Cultural Event, 🍹 Soft Drink Party and 🍲 Dinner
Sunday, 25 November 2018
07:00 to 08:00 AM 🍞🍟 Breakfast - 1 hrs Refreshment
08:00 to 11:00 AM Community Outreach/City Tour - 3 hrs -
11:30 to 12:00 PM 🛫 Departure of Participants - 30 mins -

Tracks

  1. Techincal
  2. Outreach
  3. Community Engagement
  4. Others

Accepted programs

For further information, see Call for Participation & Accepted programs category.

Track #1: Technical

  1. All about Tech: Mediawiki, Extensions, Phabricator, Gerrit, Quarry, Gadgets, Tools & Scripts
  2. Category maintenance on Nepali Wikipedia
  3. How to Run a Successful Hackathon
  4. Improvement of the depth of Wikipedia
  5. Installation and configuration of Pywikibot on Windows
  6. Wikimedia Commons license and FOP

Track #2: Outreach

  1. Inspiring Young Contributors for Outreach activities
  2. Introducing Wikipedia to New Readers
  3. Wiki Loves Earth : Initiation and Impact
  4. Wiki Loves Monuments:Introduction and Importance
  5. Wikimedia Affiliates - The What, Why, and How
  6. Wikipedia Education Program in Nepal

Track #3: Community Engagement

  1. Community evolution, organization framework and leadership: From perspective of Nepalese Wikimedia Movement evolution process
  2. How to integrate our efforts? (regarding existing Wikimedia Community in Nepal)
  3. Best Practices of Event Organizing

Track #4: Others

  1. Edit-a-thon for Wikipedia Asian Month 2018
  2. Featured Contents in Wikipedia
  3. Gender Gap
  4. Gender Gap and Outreach
  5. Introducing Santali Wikipedia to New Contributors
  6. Journey of Maithili Wikimedians
  7. Nepali pronunciation & grammar in Nepali wikipedia
  8. Writing Quality Articles in Nepali Wikipedia