Jump to content

Wikimedia blog/udkast/android app er udnævnt til at være Google Play Best App for 2015

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Blog/Drafts/Android app is a Google Play Best App of 2015 and the translation is 100% complete.


PUBLISHED 12/21

Titel ideer

  • Wikipedia android app, nu med et interaktivt kort, kaldes for den bedste app i 2015

Omkring

Har du allerede downloadet Wikipedias android app? Det burde du. Google har netop kaldt den for “Bedste app i 2015” og fremhæver app'en hos Google Play butikkerne i Rusland, Indien, Mexico, Japan og Indonesiena.

Hele androidholdet hos Wikimediafonden er begejstrede for anerkendelsen. Vi håber, at den hjælper folk i hele verden til at engagere sig mere i gratis viden. Og som alt, hvad vi laver, er den gratis at downloade og bruge.

Vi arbejder hårdt på at skabe en app, som er let og sjov at bruge, samtidig med, at den giver dig Wikipedias viden på hånden. Når man ser tilbage på 2015, er der ikke mangel på nyt indhold i app'en:

  • Forhåndsindtryk af linkede wikipediaartikler, så man kan undersøge et emne uden at forlade den oprindelige side.
  • Videregiv-fakta-kort, som gør det muligt at fremstille billedkort med fakta fra Wikipedia let og hurtigt og give dem videre via sociale medier, email eller SMS.
  • Mere af billedcentreret design, forbedrede søgefunktioner og forslag til videre læsning.

Vi vil også gerne præsentere en anden mulighed, som vi stiller til rådighed i den seneste version af vores app: ved at bruge "Nearby tab" får man adgang til et fuldstændigt, interaktivt kort (baseret på den nye service, Wikimedia Maps) med små nåle, der markerer wikipediaartikler om interessante emner i nærheden. Denne interaktive mulighed gør, at man kan trække og zoom'e kortet hen til et hvilket som helst andet sted i verden og se wikipediaartikler om disse steder.

Når man klikker på de små nåle, får man den velkendte linkannoncering, som dukker op, når man klikker på almindelige links i artiklerne. Vi har tilpasset dem til alle, som er nysgerrige efter, hvad der er omkring dem, fra rejsende i udlandet til dem, som vil lære mere om deres hjemby.

Vi har planer om meget mere i 2016—brug app'en fra Googles Play Store, så vær klar til flere gode muligheder i det nye år!

Dmitry Brant
software ingeniør og produktejer
Wikimediafonden

Billedtekster