Jump to content

Wikipedia 15/Media/Press releases/Sample/ca

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikipedia 15/Media/Press releases/Sample and the translation is 100% complete.

Això és exemple de nota de premsa pel 15è aniversari de la Viquipèdia. Podeu utilitzar, adaptar, localitzar i traduir-lo lliurement si és necessari! Hem afegit suggeriments en negreta.

Exemple de nota de premsa: Viquipèdia 15

La Viquipèdia celebra 15 anys de coneixement lliure

Viquipedistes d'arreu del món una celebració global amb esdeveniments en els sis continents pel 15è aniversari de la Viquipèdia

[NOM DE LA CIUTAT, PAÍS (Inclou el país si la teva localització no és una gran ciutat)], 15 de gener 2016 -- Avui es commemora el 15è aniversari de Viquipèdia, l'enciclopèdia mundial lliure que qualsevol pot editar. Aquesta setmana, editors i lectors de tot el món celebren el coneixement lliure i l'alegria desfermada en els últims 15 anys. [Afegeix els teus propis plans per a la celebració a nivell local.]

La Viquipèdia es va llançar el 15 de gener del 2001 amb una visió valenta: "un món en el qual cada ésser humà pugui compartir lliurement la suma de tot el coneixement". En aquest moment, la idea que la gent de tot el món col·labori per construir un enciclopèdia -gratuïtament- semblava increïble. Des de llavors, la Viquipèdia ha arribat a més de 35 milions d'articles en centenars d'idiomes i centenars de milions de persones a tot el món l'han utilitzat. La Viquipèdia encara es construeix per voluntaris d'arreu del món: cada mes, 80000 editors voluntaris hi contribueixen.

Fins a aquest quinzè aniversari, el 28% de les persones actualment no "han conegut mai" un món sense la Viquipèdia. Si bé gran part d'Internet s'ha convertit en un espai privat, la Viquipèdia serveix a tots els habitants del planeta Terra, de tots els orígens i de totes les edats.

El 15 de gener no només recorda el naixement de la Viquipèdia, sinó que també marca el començament d'un moviment. La Viquipèdia és molt més que un lloc web. La Viquipèdia i els projectes germans de Wikimedia representen un recurs en constant expansió mundial i una comunitat de coneixement lliure. Aquests són només alguns exemples:

  • La Viquipèdia va iniciar-se el gener de 2001 en anglès, però aviat es va expandir a altres llengües en el primer any de vida, i va créixer a fins a arribar als 18 idiomes. A dia d'avui està disponible en centenars d'idiomes.
  • Els voluntaris editen i milloren constantment la Viquipèdia. Cada hora es realitzen aproximadament 15000 edicions a la Viquipèdia i cada dia es creen 7000 nous articles.
  • El 2007 la Viquipèdia es va convertir en un dels 10 primers llocs web del món i en l'únic lloc sense ànim de lucre a arribar a prop dels primers llocs.
  • I no només existeix la Viquipèdia. Wikimedia té altres 11 projectes de coneixement lliure, incloent-hi Wikimedia Commons així com Viccionari, Viquidites, Viquillibres, entre altres.
  • Wiki Loves Monuments és un concurs mundial de fotografia que es va llançar el 2010 per documentar imatges del patrimoni cultural. El 2011 aquest concurs va ser nomenat el concurs de fotografia més gran del món. Altres projectes similars com Wiki Loves Earth, Wiki Loves Africa i Wiki Loves Cheese, són concursos fotogràfics mundials similars centrats en altres temàtiques.
  • Voluntaris de tot el món s'han aliat amb, biblioteques, arxius i museus per fer que les col·leccions d'aquestes institucions siguin fàcilment accessibles.
  • [Escull i tria lliurement quines fites vols destacar i afegeix algunes de pròpies! Estem recollint les idees aquí. ]

"La Viquipèdia ens desafia a repensar com es pot ser recollir i compartir el coneixement", assegura el fundador de la Viquipèdia, Jimmy Wales. "El coneixement ja no es transmet des de dalt, sinó que es comparteix lliurement arreu del món en línia. La Viquipèdia semblava una idea impossible: una enciclopèdia digital que qualsevol pogués editar. No obstant això, en els últims 15 anys ha superat les expectatives de tothom, gràcies als centenars de milers de voluntaris de tot el món que han fet possible la Viquipèdia".

Avui no només celebrem la Viquipèdia, sinó tots els projectes, associacions, esdeveniments, i l'alegria que ha impulsat en els últims 15 anys, i molts més que han de venir. La comunitat mundial d'editors de Wikimedia estan organitzant festes, conferències i altres esdeveniments per reunir membres de la comunitat i celebrar el 15è aniversari de la Viquipèdia. [Lloc per posar els plans de la teva comunitat.]

Si vols participar-hi, visita la nostra pàgina dedicada a Viquipèdia 15 on s'estan coordinant els esdeveniments. Utilitza les xarxes socials per explicar-nos què significa la Viquipèdia per tu mencionant @Wikipedia [o el teu compte local a les xarxes socials] i utilitzant l'etiqueta #wikipedia15.

Quant a la Viquipèdia

La Viquipèdia és la major font de coneixement lliure construïda de forma col·laborativa en la història de la humanitat. És una creació col·laborativa que ha estat ampliada i modificada per milions de persones d'arreu del món des que va ser creada l'any 2001: qualsevol pot editar-la, en qualsevol moment. La Viquipèdia s'ofereix en centenars d'idiomes i conté més de 35 milions d'articles. Cada mes, rep més de 15 milions de pàgines vistes. El contingut de la Viquipèdia és millorat per una comunitat de prop de 80.000 editors voluntaris cada mes.

Quant a [AFEGEIX L'ORGANITZACIÓ AQUÍ]

[Opcional: pots incloure-hi una breu descripció de la teva organització si cal.]

Contacte

[Afegeix aquí un nom, número i adreça electrònica per a sol·licituds de premsa]