Támogatások:Bizottságok

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Grants:Committees and the translation is 43% complete.
Outdated translations are marked like this.
Bizottságok

A Wikimédia Alapítvány támogatási programjainak fontos eleme az önkéntes bizottságok szerepe abban, hogy iránymutatást és támogatást nyújtsanak a pályázóknak, valamint döntéseket hozzanak a mozgási pénzek elosztásáról. A mozgalmi stratégia ajánlásai alapján olyan bizottságokat tartunk fenn, melyek lehetővé teszik, hogy az egyes régiók közösségei és a tematikus szakértők központi szerepet kapjanak a fontossági sorrendek meghatározásában és a meghatározott típusú kezdeményezésekre szánt források elosztásában. Mindegyik folyamat jelentős hasznot húz a meglévő szakértelem, az új ötletek és a helyi közösségek számára szükséges készségek és körülmények ismerete révén.

7 regionális bizottsággal kezdünk, melyek a részvételi folyamatokat irányítják. Ha többet szeretnél megtudni a bizottságokról, látogass el ide. Az egyes regionális bizottságokkal kapcsolatos további információkért lásd a következő linkeket:

Ösztöndíj és juttatások

  • Ösztöndíj: A regionális bizottság tagjai kéthavonta 100 dollár ösztöndíjat kaphatnak a részvételi költségek kompenzálására. Az ösztöndíj felhasználható gyermekgondozás, internet, közlekedés és egyéb, az önkéntes munkát lehetővé tévő költségek fedezésére.
  • Készségfejlesztési lehetőségek: A regionális bizottság tagjai számára készségfejlesztési lehetőségek állnak majd rendelkezésre, többek között olyan témákban, mint a konfliktuskezelés és az erőszakmentes kommunikáció. A feladatokon végzett munkájuk során a tagok a gyakorlatban is tanulhatnak.

Egyéb bizottságok

Irányelvek és útmutatók

Committee Open Calls

Lásd még