Jump to content

Help:Page name/sq

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Kjo faqe jep shpjegime për mënyrat dhe funksionimin e "Titullit të faqes" d.m.th në kuptimin futja emrit për një faqe të krijuar.


Rregullorja e përdorimit[edit]

Shenjat e veçanta[edit]

Shenjat e mëposhtme (konfigurimi është bërë në "$wgLegalTitleChars") nuk janë të lejuara në titullin e faqes:

# < > [ ] | { }
Variabëlat PAGENAME dhe PAGENAMEE[edit]

Variabëla {{PAGENAME}} për këto faqe jep, Page name/sq. {{PAGENAMEE}} jepë Page_name/sq.

Në pjesën e par është pranuar hapësira, në rastin e dytë një nënvizë, si në adresen e URL-së. Kjo shpjegohet thjeshtë pasi që À pranohet e koduar %C3%80 dhe kështu me rradhë.

{{NAMESPACE}}:{{PAGENAME}} dhe {{NAMESPACE}}:{{PAGENAMEE}} për këtë faqe jepë Help:Page name/sq dhe rrespektivisht Help:Page_name/sq

Shembulli:

http://meta.wikimedia.org/w/wiki.phtml?title=Special:Whatlinkshere&target={{NAMESPACE}}:{{PAGENAMEE}}

do të jepë si rezulltat:

http://meta.wikimedia.org/w/wiki.phtml?title=Special:Whatlinkshere&target=Help:Page_name/sq

Within localurl, {{PAGENAME}} duhet përdorur në pjesën e parë (sepse është kthyer/konvertuar sipas adreses lokale të URL-së), ose {{PAGENAMEE}} më pjesën e dytë:

  • {{fullurl:Special:Allpages|namespace=12&from={{PAGENAMEE}}}} këtu do të jepë:

//meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Special:Allpages&namespace=12&from=Page_name/sq

  • {{fullurl:Special:Allpages/{{PAGENAME}}|namespace=12}} këtu do të jepë:

//meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Special:Allpages/Page_name/sq&namespace=12

Gabim:

  • {{fullurl:Special:Allpages|namespace=12&from={{PAGENAME}}}} gives here:

//meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Special:Allpages&namespace=12&from=Page name/sq (wrong link)

  • {{fullurl:Special:Allpages/{{PAGENAMEE}}|namespace=12}} gives here:

//meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Special:Allpages/Page_name/sq&namespace=12

Shiko Help:ĀāĆćĎďĒēĜĝĤĥĨĩĴĵĹĺŃń and PAGENAMEE dhe e shehë si reagoinë variablatë me gemat dhe shenjat e veçanta .

Shiko dhe këtu[edit]

Doracaku MediaWiki - Gjitha faqet në anglisht: Meta Help
Nëse gjeni ndonjë fletë që i takonë hapsirës shqipe Ndihmë në hapsirën e anglishtes Help zhvendoseni atë në vendin në hapsirën Ndihmë.
Për lexuesit | [Kërko] · [Shko] · Lidhjet këtu · Artikull i rastit · Faqe Speciale · Version shtypi - Ndryshime së fundmi · N. fundmi përparuar · Ndryshimet fqinje · Lista mbikqyrëse · Historiku i faqes · tani · Ngarkoni skeda · Kontributet - Hyni · Parapëlqimet · (en) Stili i perdoruesit
Për redaktorët | Redaktimi : Faqja e Re · Emërtimi | Lidhjet · URL · Wiki · Ndërwiki · Nën shënimiet | Wiki tekstet · CSS · Lista · HTML dhe Wiki · Figura dhe skeda · Formulari | Seksionet · Kategoritë · #Ridrejtimet · Hapësirat · Zhvendosjet · Peshat | Kthimet · Testimet · Parapamjet | Shkurtesat · Veglat · Fjalët e SO · Stampat · Variabëlat · Operacionet e SO | Fushat përshkruese · Diskutimet · Konfliktet · v-ja | Shenjat ·
Për moderatorët |
Për administratorët |
Shtojca |
Redaktoni kutinë
Other languages: